'Uspjela sam dijete spasiti od prostitucije'

7.3.2010.
22:22
VOYO logo

"Uspjela sam nakon teške borbe, upornošću i obijanjem vrata institucija, svoje dijete izvući iz Doma i spasiti ga od prostitucije", kaže 38-godišnja J. B. čija je 16-godišnja kći u osječkom Domu za odgoj mladeži i djece provela nešto više od mjesec i pol.

Na razgovor s medijima potakla su je pisanja o Domu, koji je nedavno proglašen i jednim od onih u koje bi drugi stručnjaci trebali dolaziti učiti raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok je Vera bila u Domu, svakodnevno sam onamo odlazila i osobno molila ravnateljicu da nešto poduzme kako bi se tamošnje nesnošljive prilike poboljšale. Inzistirala sam i molila da se dječacima zabrani dolazak u sobe djevojčica, preklinjala je da poprave bravu na balkonskim vratima Verine sobe, koja se nisu mogla zaključati i kroz koja je mogao noću ulaziti tko god je htio", ispričala je majka djevojke koju je Jutarnji list zbog zaštite nazvao Vera.

Nesretna žena upozorava na tešku borbu s institucijama, koje bi trebale pomoći djeci u takvim ustanovama, a na žalost ih često još odvuku na dno- alkohol, drogu, kriminal i prostituciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paradoksalno - dok su roditelji izloženi kaznenom progonu za zanemarivanje i zapuštanje djece, institucije koje temeljem sudskih odluka preuzimaju skrbništvo nad takvom djecom potpuno su imune od bilo kakvog kaznenog progona, čak i u situacijama kada je više nego razvidno da su svojim nemarom i nečinjenjem tu djecu dovele u još gori položaj, piše list prenoseći tužnu priču.

Prethodni članak:

arti-201003020311006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo