projekt 'edward' u hrvatskoj /

Uspio 'Europski dan bez poginulih u prometu': cijeli dan prošao bez nesreće sa smrtnom posljedicom

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Ovaj je projekt jako dobro prihvaćen u Hrvatskoj te ga navode kao pozitivan primjer kako se može doprinijeti povećanju razine sigurnosti cestovnog prometa

23.9.2016.
9:38
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Prvi "Europski dan bez poginulih u prometu", obilježen u četvrtak, u Hrvatskoj je prošao bez prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, doznaje se u MUP-u.

Ističu da je ovaj projekt, poznat i pod nazivom "Edward", jako dobro prihvaćen u Hrvatskoj te ga navode kao pozitivan primjer kako se može doprinijeti povećanju razine sigurnosti cestovnog prometa zajedničkim trudom svih sudionika, od državnih institucija, policije, nevladinih organizacija, medija i građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija se u Hrvatskoj odvijala kroz različite aktivnosti prometne policije, ali i drugih institucija.

S ciljem smanjenja broja smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja sudionika u cestovnom prometu, prometna policija provodila je preventivno-represivne aktivnosti, dok su se u ostalim aktivnostima posebno istaknule škole i biciklističke udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U više županija projekt je predstavljen učenicima koji su se aktivno uključili izradom plakata i edukativnim predavanjima o sigurnom ponašanju u prometu. U suradnji s udrugom RODA provedena je akcija o pravilnom vezivanju djece u vozilima, a projekt i njegovi ciljevi prezentirani su i kandidatima za vozače u autoškolama. Na web portalima lokalnih medija objavljeni su članci o projektu, zajedno s linkom na TISPOL web stranicu, gdje se mogla položiti zakletva o sigurnosti u prometu.

Kako je ovo i Europski tjedan mobilnosti, Europska komisija je podržala projekt Edward te otvorila stranicu na svom webu, gdje su države objavljivale svoje preventivno-edukativne aktivnosti tijekom cijelog tjedna, europska povjerenica za promet Violeta Bulc prisustvovala je kontroli prometa na jednoj kontrolnoj točci u Bruxellesu, kažu MUP.

Dodaju i da je socijalna mreža Twitter zabilježila preko 18 milijuna twitanja povezanih s Edwardom, a do kraja jučerašnjeg dana položeno je više od 103 tisuće zakletvi o sigurnom ponašanju u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo