Uspaljeni ovan napao pastira i slomio mu rebro

Prije tri dana u selu Rašteviću kraj Benkovca trogodišnji ovan napao je svog 75-godišnjeg vlasnika i slomio mu rebro.

11.8.2010.
22:02
VOYO logo

Božo Banović (75) tog je jutra izveo ovce na ispašu i nije ni slutio da je udarac ovna glavom u njegovu nogu dan prije bio samo uvod u novi napad koji je, uz slomljeno rebro, rezultirao i brojnim hematomima na nogama i rukama.

"U nedjelju je ovan oca udario u nogu, no potom se smirio. Majka je navečer odvela ovce na ispašu i ovan je nije napao, pa smo mislili da je sve u redu i nismo se nadali da će ovan opet nasrnuti. No, drugi dan je opet krenuo prema ocu i udario ga prvo u predjelu prepona, a potom i u nogu i ruku", ispričao je za Večernji list njegov sin Marinko Banović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako se njegov otac branio štapom, a sve su vidjeli radnici na gradilištu i pozvali Marinka da ode pomoći ocu.

"Otrčao sam i vidio da ovan i dalje nasrće i da otac kleči krvav na podu. Odmah sam počeo vikati i ovce su se razbježale, a za njima je pobjegao i ovan", ispričao je Marinko, koji je oca, na preporuku liječnika, odveo i na pregled na kirurgiju zadarske Opće bolnice gdje je utvrđeno da je nesretnom čovjeku napuknulo rebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otac mi je još dobro i prošao jer je sve trajalo desetak minuta i da se nije branio, mogao ga je ovan i ubiti. Uostalom, čuo sam i priču da je prije dvadesetak godina jedan ovan usmrtio pastiricu", zaključio je mlađi Banović.

Veterinar im je objasnio da je ovan bio agresivan vjerojatno zato što je u tijeku parenje stoke, a tada ovnovi imaju izražen nagon da štite ovce. Također, veterinar je savjetovao da ovna kastriraju ili da ga usmrte, pa su ga Banovići odlučili usmrtiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo