NEMA KAZNENE PRIJAVE / Milanović o dronu: 'Pitajte premijera kada će opet sazvati pressicu. Stvari više nisu onakve kakvima su ih prikazivali mali Bane i Plenković'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Milanović je dan ranije boravio u Bruxellesu gdje je sudjelovao na izvanrednom sastanku na vrhu NATO-a o nastavku savezničke podrške Ukrajini

25.3.2022.
12:33
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici u prigodi obilježavanja 20. obljetnice rada i proslave Dana Sveučilišta u Zadru gdje se prisutnima i prigodno obratio. Nakon toga dao je izjavu za medije. 

Komentirao je odluku suda o oslobađanju dvojice muškaraca koji su govorili da bi premijera Plenkovića trebalo gađati jajima, istaknuvši kako bi se političari na takve stvari trebali naviknuti. Rekao je da je Plenković trebao reći policiji da uopće ne podnose prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za ministre u Vladi protiv kojih se vodi istraga, odnosno koliko ih je pametno držati u Vladi, Milanović je rekao da on kao premijer nije imao takvu situaciju. "Ja vjerujem da svi koji nisu osuđeni tehnički su nedužni, a onda su nedužni. To je stanje odgovornosti i s tim nije za igrati se, jer onog trena kad to prestanemo tretirati kao jedno od ustavnih načela, onda će zadnju imati DORH", govori.

"Govorio sam o tome da je opasno da DORH privodi ministre i lišava ih slobode. Ne govorimo tu o postupcima, nego prosto rečeno hapšenje. Ministra uhapsiti ne dolazi u obzir bez suglasnosti Vlade", rekao je Milanović. "Sad imamo nove elemente u toj istrazi pa očekujem da Plenković sada sazove novinare i angažira barem poljoprivrednu avijaciju", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o dronu u Zagrebu rekao je novinarima da upitaju premijera kada će sazvati konferenciju za medije jer sada su u pitanju nove informacije.

"Ova istraga neće završiti kaznenom prijavom protiv neke osobe", tvrdi. Zaključuje kako stvari baš i nisu onakve kakvima su ih prikazivali "mali Bane i Plenković".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo