o aktualnim temama / Plenković o Milanoviću: 'Pisao sam mu, ne znam zbog čega se ne sastajemo, ali očito to njemu nije toliko bitno'

'Posebno nam je drago da je prema svim dostupnim podacima u Narodnu skupštinu Srbije izabran i Tomislav Žigmanov', naglasio je Plenković

4.4.2022.
18:02
VOYO logo

Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održana je putem video linka.  Nakon sjednice, premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

''Zahvalili smo našoj predsjednici Karlovačke županijske organizacije na gostoprimstvu prošloga tjedna u Karlovcu. Izrazili smo sućut obitelji Đure Dečaka, župana virovitičko-podravskog'', kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zločine u Buči Andrej Plenković je oštro osudio. Najavio je kako će sutra biti u Mostaru, na velikom gospodarskom skupu.

''Nastojat ćemo produbiti razgovore koje smo imali danas s predstavnicima američke administracije usmjerene na pomaganje političkim strankama u BiH, prije svega hrvatskim i bošnjačkim strankama da se postigne konsenzus u vezi sa izmjenama Izbornog zakona'', rekao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to osvrnuo se i na izbore u dvije susjedne zemlje. 

''Razmotrili smo situaciju nakon izbora u Mađarskoj i Srbiji. Čestitam premijeru Orbanu i predsjedniku Vučiću čija je stranka dobila potporu da formira parlamentarnu većnu i Vladu'', izjavio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Posebno nam je drago da je prema svim dostupnim podacima u Narodnu skupštinu Srbije izabran i Tomislav Žigmanov. To je važna činjenica. On je ponovo zastupnik u Narodnoj skupštini što je sigurno dobro za promoviranje i zaštitu hrvatskih 
interesa u najvišem predstavničkom tijelu Srbije. Sve ovo vrijeme davali smo mu snažnu podršku'', naglasio je Plenković. 

Premijer je najavio kako će više o rekonstrukciji Vlade reći narednih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i zašto se Zoran Milanović i on još uvijek nisu sastali vezano uz pad letjelice u Zagrebu.

“Ja sam njemu poslao pismo 24. veljače da se sastanemo u formatu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Ne znam zbog čega se ne sastajemo, ali očito to njemu nije toliko bitno. Dron je bio naoružan, na njemu je bila bomba, da je došlo do eksplozije, vidi se. Ono što znamo da je dron bio naoružan, još smo pokazali koja je bomba bila, je li bila neka prilagodba, to neka ekserti kažu”, kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek nije bilo sastanka na čelu vlasti o padu letjelice u Zagrebu, Plenković je priopćio kako je on Milanoviću poslao pismo još 24. veljače kako bi se sastali u formatu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

''Ne znam zbog čega se ne sastajemo, ali očito to njemu nije toliko bitno. Dron je bio naoružan, na njemu je bila bomba, da je došlo do eksplozije, vidi se. Ono što znamo da je dron bio naoružan, još smo pokazali koja je bomba bila, je li bila neka prilagodba, to neka eksperti kažu'', kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad ja odlučim da je stvar zrela za rekonstrukciju tad ćete to vidjeti i čuti'', rekao je Plenković. 

Premijer je komentirao i odlazak Marija Kapulice na poligraf nakon što ga je Nikola Grmoja optužio da je odlazio u Slovensku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim neku svijetlu budućnost lažljivaca u politici poptu Grmoje. Kapulica govori istinu. Znači da ovaj drugi laže", komentirao je premijer.

Upitan o situaciji u Splitu rekao je: ''Ne znam da je dao ostavku. Meni to djeluje kao nekakva dječja igra u pijesku''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo