Uskoro u svim trgovinama novost koja će posebno razveseliti kupce

Koliko puta ste htjeli nešto kupiti kreditnom karticom jer nemate gotovine u novčaniku, a baš taj trgovac ne prima kartice? Ovakvim situacijama uskoro bi trebao doći kraj.

5.1.2015.
7:47
VOYO logo

Pekare, cvjećarnice, suvenirnice, ulični štandovi, svi oni mogli bi uskoro svoje usluge naplaćivati i preko kartica uz pomoć običnog smartphonea ili tablet uređaja. Kartica se samo provuče kroz čitač, a cijena ukuca na mobitel i to je to.

"Naš sustav odgovara na potrebe trgovaca tako što klasični smartphone ili bilo koji mobilni uređaj pretvara u sustav za naplatu kreditnim karticama. Sustav radi na principu da komunicira s minijaturnim čitačem kartica putem bluetooth veze i na taj način omogućuje naplatu", objašnjava za RTL Saša Šarunić, poduzetnik koji je smislio Agent Cash, sustav pomoću kojeg će ovo biti moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porast prihoda

Ovaj sustav je već odobren u mnogim zemljama Europske unije. Mnogim trgovinama banke zbog niskog prometa nisu odobravale POS uređaje, a kupci često nemaju gotovinu i žele platiti karticom. Trgovci koji do sada nisu mogli primati kartice ovakve vijesti primili su s oduševljevenjem.

Naime, oni koji uvedu plaćanje karticama imaju porast prihoda. No i same naknade za korištenje uređaja biti će skoro duplo manje nego klasične bankarske, što trgovcima čini dodatnu uštedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo