KAKVA ĆE BITI ODLUKA? / Uskoro istječe rok koji je Vučić dao Hrvatskoj: 'Svi mogu, ali postoji zabranjen grad za jednu osobu'

Image
Foto: Screenshot

Vučića su pitali i je li razgovarao s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem na temu odlaska u Jasenovac

13.9.2022.
10:19
Screenshot
VOYO logo

Da vam kažem, ja vidim da vi čeznete da dođem u Jasenovac da vam na sva pitanja odgovorim jer sam vam važniji ja nego svi ostali gosti zajedno. Uživam u tome i jako mi je drago kad vama Hrvatima mogu sve potanko objasniti i hvala vam na tome. Jedva čekam da dođem i položim taj cvijet i odgovorim vam na sva pitanja.

Image
POGLEDAJTE SNIMKU /

Vučić izgubio živce zbog pitanja hrvatske novinarke pa joj 'očitao lekciju': 'Pa, vi Hrvati svaki dan odlikujete zločince'

Image
POGLEDAJTE SNIMKU /

Vučić izgubio živce zbog pitanja hrvatske novinarke pa joj 'očitao lekciju': 'Pa, vi Hrvati svaki dan odlikujete zločince'

Poručio je to među ostalim predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što je poslije sastanka u okviru skupa procesa Brdo-Brijuni ušao u malu raspravu s jednom hrvatskom novinarkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom odgovaranja na pitanja, Vučića su pitali i je li razgovarao s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem na temu odlaska u Jasenovac jer se bliži 17. rujna te na konstataciju novinara da je prije par dana u Jasenovcu bio član predsjedništva BiH Milorad Dodik, Vučić je rekao:

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Jasenovac, Zoran Milanović

"Svi mogu, ali postoji zabranjen grad za jednu osobu, a to je onaj koji se nalazi na čelu Srbije. Postoji tu puno problema, ali o tome neću pričati. Ne vjerujem da tu ima nešto od toga. Ja sam sve ono što oni ne bi željeli da jesam. Sve kuće Vučića su spalili, ja nijednu, bilo čiju. Moja obitelj je što protjerana, što ubijena u Drugom svjetskom ratu. Moji to nikome nisu učinili", izjavio je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istječe rok

Tako je pomalo podsjetio na nedavni incident kada je namjeravao doći u nenajavljeni posjet Jasenovcu, koji mu je Hrvatska zabranila.

Vučić je nakon toga dao rok hrvatskim vlastima da mu omoguće službeni posjet Jasenovcu, a on istječe u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Novi list piše da je vrlo izvjesno da niti do kraja godine neće dobiti zeleno svjetlo zbog stava premijera Andreja Plenkovića da se 'svaki posjet koji može imati političke konzekvence mora pažljivo dogovarati' i da će, shodno tome, Vučić moći posjetiti mjesto nekadašnjeg ustaškog logora 'kada dođe trenutak i kada se steknu uvjeti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među otegotne okolnosti ide mu i to što na Višem sudu u Beogradu 13. listopada počinje sudski proces protiv četvorice umirovljenih hrvatskih pilota, optuženih da su odgovorni za raketiranje dvije srpske izbjegličke kolone u BiH u kolovozu 1995. i pogibiju ukupno 13 civila.

"Čak i da Vučić, kao što je učinio prošle i opet potkraj veljače ove godine, službenim kanalima zatraži da mu se omogući prelazak hrvatske granice kako bi zapalio svijeću i položio cvijet u Jasenovcu, to mu, po svemu sudeći, ne bi bilo dopušteno", piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo