Iz Gajeve u Vlašku / Uskok se seli: Zgrada Badela postaje novo središte borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ukupno 113 djelatnika USKOK-a preselit će se iz dosadašnjih ureda u Gajevoj ulici 30

18.9.2019.
8:18
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Svi djelatnici Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) od 1. listopada počinju s radom na novoj adresi, i to u upravnoj zgradi Badela 1862 u Vlaškoj 116.

Ukupno 113 djelatnika USKOK-a preselit će se iz dosadašnjih ureda u Gajevoj ulici 30, koji su u vlasništvu države, u nove urede u vlasništvu Badela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to će godišnje plaćati više od 1,8 milijuna kuna s PDV-om, a u tri godine najma, koliko će trajati ugovor, država će za nove prostore USKOK-a preko Ministarstva pravosuđa platiti 5,4 milijuna kuna Badelu, doznaje Jutarnji list.

Za parking 1040 eura mjesečno

Sada će se djelatnici USKOK-a iz Gajeve 30 - u kojoj su djelovali u 639 četvornih metara uredskog prostora od kojih je, kako tvrde u Ministarstvu pravosuđa, radnog prostora samo 426 četvornih metara, i koji su dijelili s djelatnicima Državnog odvjetništva (DORH) čiji pak djelatnici ostaju u Gajevoj - preseliti u čak ukupno 2173 četvorna metra uredskog prostora, odnosno u upravnu zgradu koja se prostire na četiri etaže (podrum, prizemlje, prvi kat i potkrovlje), ima dvorište s 26 parkirnih mjesta, od toga tri natkrivena, i industrijsko dvorište veće od 1900 četvornih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslovni prostor, prema ugovoru koji će se sklopiti s Badelom 1862, zakupit će se po cijeni od devet eura po četvornome metru mjesečno, što ukupno iznosi više od 19.500 eura s PDV-om. Parking će plaćati mjesečno 40 eura po jednom parkirnom mjestu, odnosno 1040 eura mjesečno s PDV-om.

Prema uvjetima iz ugovora, Ministarstvo pravosuđa će samo snositi i sve druge troškove uredskih prostora, od komunalne naknade, troškova struje, vode, čistoće, čišćenja prostora, sitnije popravke, čišćenje snijega, servis klime, kotlovnice i protupožarnih aparata do troška spomeničke rente i svih ostalih troškova koji budu nastali. Badel će, pak, snositi troškove investicijskog održavanja poslovnih prostora, a Ministarstvo pravosuđa će osigurati sredstva u proračunu za cijelo vrijeme trajanja ugovora o zakupu, počevši od ovog 1. listopada do 30. rujna 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo