USKOK / požuruje policiju još od 2010. godine?

USKOK je u ponedjeljak navečer priopćio da je prijavu protiv sadašnjeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona policiji prepustio još 2010. te da je policija 2011.

13.1.2014.
22:08
VOYO logo

"Nakon toga, USKOK je u tri navrata tijekom 2011., 2012. te krajem 2013. godine uputio požurnice Policijskoj upravi zagrebačkoj sa upitom jesu li zaprimili rezultate poreznog nadzora, kao i o poduzetim radnjama, te je USKOK izviješten da porezni nadzor do danas nije okončan", priopćili su iz USKOK-a.

Linićev pomoćnik Branko Šegon, naime, upravljanje svojim tvrtkama prepustio je svom sinu, nakon čega im je HBOR odobrio kredit od 31 milijun kuna. A Zakon o sprečavanju sukoba interesa dužnosnicima i članovima njihovih obitelji zabranjuje upravljanje trgovačkim društvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Ministarstvo financija priopćilo da su upravljačka prava gospodina Šegona na dio spomenutih tvrtki prenesena na odvjetnički ured od 1. siječnja 2012. godine, odnosno stupanjem na dužnost pomoćnika ministra, u što arti-201401130009006, u izjavi za HRT Šegonov sin Toni je izjavio da on upravlja tvrtkama.

Osim što je dobio kredit od HBOR-a, sporno je što je Šegon kao predstavnik Ministarstva financija sudjelovao u privatizaciji vodećeg korčulanskog hotelskog poduzeća HTP Korčula, a njegova se obitelj bavi luksuznim turističkim biznisom upravo na Korčuli. Prilikom predstečajne nagodbe Ministarstvo financija i država oprostili su HTP Korčuli oko 13 milijuna kuna duga, a predstečajnu nagodbu provela je FINA, u čijoj upravi radi supruga Branka Šegona – Ivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://vijesti.hrt.hr/uskok-segona-prepustio-policiji-2010-ona-jos-na-tome-radi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo