objavio uskok / Podignuta optužnica protiv načelnika Murtera, potrošio tisuće eura općinskog novca

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Optužnicom je optužen i vlasnik obrta koji je dobivao općinske novce iako za to nije bilo osnove

29.12.2023.
13:51
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je podignuo optužnicu protiv načelnika Murtera Tonija Turčinova, najpoznatijeg po skandalu s plaćanjem općinskom karticom u austrijskom bordelu. Optužnicom je optužen i vlasnik obrta koji je dobivao općinske novce iako za to nije bilo osnove, javlja 24sata.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1985., 1978.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnicom se I. okr. stavlja na teret da je, od početka 2018. do sredine 2022. godine, u Murteru te drugim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu, kao načelnik Općine Murter-Kornati (dalje: Općina) koji je ovlašten u službene svrhe koristiti poslovne i bankovne kartice te uređaje za elektronsku naplatu cestarina izdanih Općini, kao i raspolagati sredstvima po računu Općine, navedeno koristio u privatne svrhe. Tako je plaćao troškove putovanja i drugih usluga ostvarenih u Hrvatskoj i inozemstvu u raznim ugostiteljskim objektima i trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, a potom je nalagao da se računi za tako učinjene privatne troškove plate na teret Općine. Na opisani način si je pribavio nepripadnu imovinsku korist od 20.902,60 eura i oštetio Općinu za navedeni iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SLATKI ŽIVOT' MURTERSKOG NAČELNIKA /

Od konobe, toplica i zabavnog parka pa do Norveške: Turčinov nemilice trošio općinski novac, ovo je tek dio popisa troškova...

Image
'SLATKI ŽIVOT' MURTERSKOG NAČELNIKA /

Od konobe, toplica i zabavnog parka pa do Norveške: Turčinov nemilice trošio općinski novac, ovo je tek dio popisa troškova...

Osim toga je I. okr. u istom svojstvu, u razdoblju od svibnja 2020. do ožujka 2021. godine u Murteru, na traženje i u dogovoru s II. okr. vlasnikom obrta, s ciljem da njegovom obrtu na štetu Općine pri izvođenju građevinskih radova na uređenju športskog centra pribave nepripadnu materijalnu dobit, po provedenom postupku ograničenog prikupljanja ponuda za izvođenje navedenih radova u kojem je neistinito prikazano da je poziv za dostavu ponuda dostavljen većem broju ponuditelja, kao naručitelj radova sklopio ugovor s II. okr. kao izvođačem radova. Troškovnikom radova koji je sastavni dio navedenog ugovora bili su obuhvaćeni i betonski radovi. Međutim, I. okr. je u svrhu tih radova na teret Općine od drugog trgovačkog društva nabavio beton u vrijednosti od 4.205,20 eura koji je Općina i platila iako za to nije bilo osnove jer je navedeno već bilo plaćeno izvođaču radova prema spomenutom ugovoru i pripadajućem troškovniku, čime je Općina oštećena za navedeni iznos."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo