OGLASILI SE / USKOK o istrazi protiv Rimac i ostalih: Pretražena su 22 mobitela, prikupili 3 milijuna stranica

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Naime, u kaznenom predmetu protiv okrivljene J. R. i drugih osoba, pretražena su 22 mobitela, 68 USB memorijskih uređaja, 23 računala, više DVD i CD medija koji su oduzeti tijekom pretraga osoba, domova i drugih prostora, te su pretraženi i serveri u nekoliko ministarstava', priopćili su iz Uskoka

1.2.2023.
20:27
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Povodom brojnih upita novinara vezanih za postupanje USKOK-a u odnosu na digitalnu komunikaciju pronađenu pretragama elektroničkih uređaja u kaznenom predmetu protiv okrivljene Josipe Rimac i drugih osoba, sukladno zakonskim odredbama u mogućnosti smo odgovoriti da su analize više milijuna stranica materijala kao i provođenje izvida nadalje u tijeku, priopćili su iz Uskoka pa nastavili:

"Naime, u kaznenom predmetu protiv okrivljene J. R. i drugih osoba, pretražena su 22 mobitela, 68 USB memorijskih uređaja, 23 računala, više DVD i CD medija koji su oduzeti tijekom pretraga osoba, domova i drugih prostora, te su pretraženi i serveri u nekoliko ministarstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, pojedina izvješća o izvršenoj pretrazi sadržaja u samo jednom mobitelu iznose više od četvrtine milijuna stranica, dok sadržaj drugog mobitela sadrži gotovo milijun stranica.

Na temelju rezultata, naglašavamo, dosadašnjih izvida, USKOK je u odnosu na kaznena djela i njihove počinitelje za koja su do sada prikupljeni dokazi, koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje, pokrenuo istrage koje su proširivane u više navrata i tijekom kojih je ispitano preko dvije stotine svjedoka, prikupljena je i analizirana opsežna dokumentacija te je provedeno više vještačenja. Po okončanju istraga podignute su tri optužnice protiv ukupno 41 osobe (među kojima su i najviši državni dužnosnici) te je do sada doneseno 12 osuđujućih presuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imajući u vidu opsežnost dokaznog materijala, u kojem je i više od tri milijuna stranica digitalne komunikacije i dokumenata pronađenih pretragama elektroničkih uređaja i servera, izvidi se i nadalje kontinuirano provode radi utvrđivanja i drugih eventualnih kaznenih djela i njihovih počinitelja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo