ISPOVIJEST UREDNICE KOJA JE OBJAVILA DA JE UMRO OLIVER: / 'Rak mi je uzeo majku, nikada ne bih zlonamjerno koristila tuđu tešku situaciju...'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

'Ne znam kojim se riječima uopće ispričati za bol nanesenu Oliveru, njegovoj obitelji i prijateljima', kazala je potresena novinarka.

18.12.2017.
8:53
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Ime Jelene Šarić proteklog je tjedna izgovoreno mnogo puta u vrlo negativnom kontekstu. Naime, radi se o donedavnoj urednici portala Splitski dnevnik, koji je prošlu subotu objavio da je od posljedica raka preminula legenda hrvatske glazbene scene Oliver Dragojević. Obitelj, prijatelji i obožavatelji doživjeli su šok, a urednica Šarić tada je sa svih strana optužena za gaženje svih etičkih i moralnih načela. No, urednica nije bila autorica teksta, već je neko vrijeme bila pogreškom potpisana pod člankom o smrti pjevača. Bez obzira na to, preuzela je svu odgovornost za pogrešku.

Image
OLIVEROVA SUPRUGA REAGIRALA NA LAŽNU VIJEST O SMRTI SVOG MUŽA: /

'Hvala im na nezaboravnoj večeri...'

Image
OLIVEROVA SUPRUGA REAGIRALA NA LAŽNU VIJEST O SMRTI SVOG MUŽA: /

'Hvala im na nezaboravnoj večeri...'

'Oslanjajući se na izvore i njihove izjave koje su se pokazale neistinitima, napravljena je golema i nepopravljiva pogreška koja je cijeloj obitelji nanijela neizrecivu bol. Stvarno bih voljela da mogu vratiti vrijeme i spriječiti nesmotrenu pogrešku, no, kao što svi znamo, to ne mogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znam kojim se riječima uopće ispričati za bol nanesenu Oliveru, njegovoj obitelji i prijateljima. Iako osobno nisam napisala i objavila vijest jer sam u to vrijeme bila na putu, kao glavni urednik apsolutno preuzimam svu odgovornost i posljedice, te vas uvjeravam kako moj tim nije imao zle namjere i da duboko žalimo što se to dogodilo', rekla je 27-godišnja novinarka koja se nakon incidenta povukla s mjesta glavne urednice, piše Slobodna Dalmacija.

Objavili su neprovjerenu informaciju

Svih ovih dana šutjela je jer joj je, kako kaže, prioritet bio ispričati se obitelji, što nije mogla učiniti prije povratka u Split. Iz Zagreba je koordinirala novinarima koji su prošle godine bili zaduženi za praćenje Oliverova zdravstvenog stanja, s obzirom na to da su se dan ranije pojavile 'neslužbene i neprovjerene' vijesti da je pjevač u kritičnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rak je opaka i teška bolest, što osobno jako dobro znam jer sam to proživjela uz svoju mamu koju je bolest uzela prije godinu dana, nakon gotovo desetljeća borbe. Moja obitelj i ja od toga se iskreno još nismo oporavili i ne znam hoćemo li ikada.

Upravo zato ne bih nikada zlonamjerno koristila bilo čiju tešku životnu situaciju, a pogotovo ne osobe koju iznimno poštujem i čiju glazbu slušam cijeli život. Jedino čemu se mogu nadati je da će mi Oliver i njegova obitelj oprostiti. Naravno da mu želim svu sreću ovog svijeta u daljnjem liječenju, i da uz podršku obitelji, prijatelja i publike koja ga toliko voli pobijedi bolest i iziđe iz svega puno jači', rekla je Šarić, vidno uznemirena. Naglašava kako je trebalo čekati službenu potvrdu i ne vjerovati, kako je kazala, dvama snažnim izvorima iz same bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vijesti primila prijetnje

Ne zna hoće li se i dalje nastaviti baviti novinarstvom.

'Ne znam što će biti sa mnom i novinarstvom, o tome uopće ne mogu razmišljati u ovakvim trenucima', rekla je Jelena koja je primila i prijetnje zbog pogreške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo