SJEDNICA VNS-A /

Plenkovićev odgovor Milanoviću: 'Bolje provjeravaj poštu'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića priopćili su da predsjednik nije dobio od predsjednika Vlade Plenkovića prijedlog za sazivanje VNS-a

7.11.2020.
19:00
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića priopćili su da predsjednik nije dobio od predsjednika Vlade Plenkovića prijedlog za sazivanje VNS-a. 

"S obzirom na brojne medijske upite, Ured Predsjednika RH obavještava kako Predsjednik Republike Zoran Milanović nije dobio od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Predsjednik Republike uputio je predsjedniku Vlade dopis 20. listopada 2020. u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a. Prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za Vijeće nacionalne sigurnosti obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

Predsjednik Republike stoga ponovno poziva predsjednika Vlade na dogovor o sazivanju i terminu održavanja sjednice VNS-a, kao i na utvrđivanje pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati", stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada: Jučer je prijedlog dostavljen

Ubrzo je iz Vlade stigao odgovor predsjedniku Milanoviću. 

"U uredu predsjednika RH trebali bi bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Jučer je dopis predstojnika Zvonimira Frke-Petešića za predstojnika Orsata Miljenića dostavljen Uredu predsjednika RH u 19.10 sati. Tvrditi da nije stigao prijedlog za sazivanje VNS je neozbiljno. Ponuđeno je nekoliko mogućih termina za sjednicu VNS sljedećeg tjedna", stoji u odgovoru Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo