kod Turnja / Uprava Karlovca inzistira na gradnji zaobilaznice: Hrvatskim cestama dostavili projektni zadatak

Image
Foto: Ilija Radić

Grad je službeno je predao projektni zadatak potreban za izradu prometnog elaborata za državnu cestu D1 Hrvatskim cestama

24.10.2018.
18:14
Ilija Radić
VOYO logo

Nakon smrti desetogodišnjaka i prosvjeda stanovnika, izgleda da će Karlovac dobiti sigurnosnu zaobilaznicu, piše KAportal.rtl.hr. 

Naime, Grad Karlovac dijeli mišljenje stanovnika Turnja kako je pravo rješenje sigurnosti prometa zaobilaznica te nastavlja inzistirati na njezinom građenju, a sukladno rokovima koje su Hrvatske ceste i same izrekle. Sljedeći sastanak na Turnju održat će se 15. studenog, kada bi Hrvatske ceste trebale predstaviti prometni elaborat s obzirom da bez njega ne smiju poduzimati nikakve radnje na predmetnoj dionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručili su to iz karlovačke gradske uprave i izvijestili što su poduzeli nakon sastanka s predstavnicima Vijeća roditelja i nadležnih institucija prošle srijede, kao i da je još jedan sastanak održan u petak.

Grad je službeno je predao projektni zadatak potreban za izradu prometnog elaborata za državnu cestu D1 Hrvatskim cestama i to u cilju što bržeg i boljeg rješavanja problema sigurnosti prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U njemu stoje sljedeći projektni zadaci: postavljanje obostranog mjerača brzine na državnoj cesti D1; analiziranje budućeg novog priključka Muzeja Domovinskog rata na državnu cestu D1, uzimajući u obzir postojeće BUS stajalište; postavljanje kamere od strane MUP-a, promjena halogenih svjetala u led svjetla na postojećem pješačkom semaforu; izvođenje nogostupa, tamo gdje ne postoji, na dijelu državne ceste D1 na dionici od mosta preko rijeke Korane do OŠ Turanj i nastavno do restorana Baki; sigurnosno regulirati parkiranje kod gostione Ciglar, trgovine Gavranović i pekare Turanj; predložiti i definirati način koji omogućava dostavu za navedene poslovne objekte; izvršiti mjerenja javne rasvjete i prilagoditi Pravilniku; na svim pješačkim prijelazima povećati rasvjetu za najmanje 50 %; na svjetlećim znakovima C 02 postaviti led rasvjetu kako bi se što bolje istaknuo pješački prijelaz; postaviti ogradu na izlasku iz OŠ Turanj; postaviti upozorenje nailaska na pješački semaforski uređaj i na postojećem semaforskom uređaju preprogramirati uređaj s ciljem povećavanja zaštite", naveli su u Gradu.

Dodali su i da je na drugom prošlotjednom sastanku gradskih čelnika s predstavnicima Vijeća roditelja definirano da će Grad Karlovac zajedno s PU karlovačkom financirati postavljanje nadzorne kamere na Sajevcu, te dva mjerača brzine. Za izgradnju nogostupa na toj lokaciji ishođena je građevinska dozvola jer je intencija Grada izgradnja nogostupa u svim dijelovima grada u kojima je zbog njihova nepostojanja smanjena sigurnost u prometu, prenosi KAportal.rtl.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo