Upoznajte hrvatski 'Mali Kuvajt'

Molve, najbogatija općina u Podravini, zahvaljujući novcu od naknade za crpljenje plina, mladim obiteljima pokušavaju osigurati kvalitetnije uvjete života.

11.7.2013.
22:04
VOYO logo

Već na ulazu u Općinu Molve nije teško razumjeti zašto je zovu "Mali Kuvajt". Bogata nalazišta plina i centralna plinska postaja toj podravskoj općini rudnom rentom godinama osiguravaju siguran i izdašan proračun.

Na 2.300 stanovnika godišnji proračun iznosi čak 23 milijuna kuna. Takvim se prihodom po broju stanovnika malo tko u Hrvatskoj može pohvaliti, javlja HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su još i plodna ravnica, stoljetne šume, šljunčare i šoderice! Pa tko onda tu ne bi poželio živjeti?!

Bez mladih nema budućnosti

Bez mladih nema budućnosti, upravo njihov odlazak iz Molvi žele zaustaviti. Nova je općinska vlast predvođena mladim načelnikom uvjerena da može zadržati mladost u Molvama. Od jeseni planiraju nepovratno sufinancirati kupnju prve nekretnine za mlade obitelji, financijski planiraju pomoći uređenje kuća i okućnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A posljednjom odlukom općinskog vijeća za svako će novorođeno dijete darovati 20 tisuća kuna. Odluci da ostanu u Molvama zasigurno će pridonijeti i općinski poticaj za samozapošljavanje: 20 tisuća kuna na tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo