UPALJEN METEOALARM! /

Bit će nešto hladnije, stižu snažna grmljavinska nevremena na mahove, evo gdje će biti najopasnije

Image

Temperatura će biti nešto niža nego proteklih dana, između 23 i 28 stupnjeva Celzijevih

9.6.2018.
8:19
VOYO logo

Promjenljivo oblačno, povremeno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom, a lokalno jače grmljavinsko nevrijeme najizglednije je na istoku i jugu zemlje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za subotu.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na Jadranu umjeren sjeverozapadni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svježija temperatura

Malo svježije s najvišom temperaturom uglavnom između 23 i 28 stupnja Celzijusa.

Image

Dan će biti promjenjiv, s kišom i grmljavinom. Izraženijeg nevremena može biti u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Na sjevernom Jadranu i u gorju također djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Mjestimice kiša i pljuskovi osobito u noći i prijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na srednjem će se Jadranu raziti jača naoblaka pa će mjestimično biti pljuskova i grmljavine, ponegdje će biti i izraženiji. I na jugu Hrvatske promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. U noći i prijepodne ponegdje može biti i olujnog nevremena. Puhat će slab, prema otvorenom moru mjestimice i jak sjeverozapadnjak.

Državni hidrometeorološki zavod oglasio je Meteoalarm žute i narančaste boje. "BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", upozorava DHMZ.

Image

Temperatura će biti nešto niža nego proteklih dana, između 23 i 28 stupnjeva Celzijevih.

Od nedjelje će vrijeme ponovno biti nešto stabilnije, mjestimično uz još nešto kratkotrajnih pljuskova. Ponedjeljak i utorak bit će sunčano i vrući, tek ponegdje postoji mogućnost za nešto kratkotrajne kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo