Danas pitanja Vladi / Uoči aktualca u Saboru kaos i u SDP-ovom Klubu: Dvije trećine zastupnika ne želi Bernardića na čelu

O stranci u stranci - krilatica je Davora Bernardića. A čini se kao da se SDP-ovci samo bave sobom, i u stranci i izvan nje

19.9.2018.
8:00
VOYO logo

U SDP-u nemaju rješenja za agoniju. Davor Bernardić i dalje čvrsto stoji na čelu stranke, a uoči početka sjednice Sabora kaos i u njihovom Klubu, koji još uvijek načelno vodi Arsen Bauk.

Nakon šutljivog perioda Bernardić nam je jučer otkrio kako ga napada i ruši krupni kapital - a suspendirani Peđa Grbin da SDP nije spreman suprotstaviti se Vladi na aktualnom satu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O stranci u stranci - krilatica je Davora Bernardića. A čini se kao da se SDP-ovci samo bave sobom, i u stranci i izvan nje. Nakon što je jučer dao do znanja da neće odstupiti, danas je šef SDP-a, u plaćenoj objavi reagirao na isti način.

"Neću dati ostavku. Jer iznuđena ostavka i stranka koja se vodi na ulici i putem medija nije nikakav način demokratskog dijaloga...", objavio je na Facebooku Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle čovjeka kojeg progranjanju uvoznički lobiji, krupni kapital, čudni fimovi, ja sam malo zabrinut", kazao je Siniša Hajdaš Dončić, suspendirani član Predsjedništva SDP-a.

Nezadovoljni načelnici, gradonačelnici, saborski i euro zastupnici, ne odustaju. Uz izvanrednu Konvenciju, alata ima još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se raspiše referendum među članovima SDP-a na kojem bi odgovorili jesu li za odlazak Bernardića i raspisivanje unutarstranačkih izbora", predložio je Peđa Grbin, suspendirani potpredsjednik SDP-a.

Suglasan je SDP-ov potpredsjednik Sabora, no nije uvjeren da bi i Bernardić pristao.
Pa su sve oči i dalje uprte u potpredsjednike i idejne tvorce projekta Bernardić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvatiti da ovako dalje ne ide i da moramo ovu priču završiti. Možda će i oni biti za to da nas se sve izbaci ali i to je bolje od ovog sada", rekao je Hajdaš Dončić.

"Orkestar svira, Titanic tone. Ja ne želim biti dio toga. Može se netko praviti da vrijeme liječi rane, ali to nije tako. Hrvatska, birači traže da radimo za njih, a ne za svoje fotelje", ističe Sabina Glasovac, potpredsjednica Kluba SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije trećine Kluba zastupnika, za Bernardića na čelu kluba - ne želi ni čuti. Već sutra će na aktualnom prijepodnevu biti prilika da SDP-ovci pitanjima rešetaju Vladu. Pitat će i Bernardić, odlučio je ždrijeb.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo