neugodno iznenađenje /

Uništena izložba poznatog fotografa u Maksimiru: 'Bio sam optimist, no bio sam i debelo u krivu'

Image
Foto: Facebook

Tjedan dana nakon postavljanja izložbe, Gojevića je neugodno iznenadilo stanje u kojem je njegova otvorena izložba pronađena

19.10.2018.
15:47
Facebook
VOYO logo

Robert Gojević, fotografski umjetnik koji se služi starim fotografskim procesima iz sredine 19. stoljeća, prije tjedan dana je postavio izložbu u glavnoj aleji maksimirskog parka. 

Izložba je bila  posvećena i nazvana prema zagrebačkom fotografu Ivanu Standlu (1832. – 1897.) kojeg je također nadahnuo tada novootvoreni Maksimir.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedan dana nakon postavljanja izložbe, Gojevića je neugodno iznenadilo stanje u kojem je njegova otvorena izložba pronađena. Danas je, naime, park obavijestio kako su neki vandali njegove radove uništili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tužan sam otkako sam danas ujutro primio vijest u kakvom su stanju djelatnici parka našli moje fotografije. Neki bi možda mogli reći da to i nije tako čudno, da smo izazivali vraga izložbom na otvorenom.

Istina, i ja sam u jednom trenutku pomislio prije njenog postavljanja kako bi ih netko mogao uništiti ali je moj entuzijazam i optimizam prevladao takve misli. Po tko zna koji put, kad je u pitanju fotografija i kultura, bio sam debelo u krivu", napisao je Gojević na svom Facebook profilu uz objavljene fotografije na kojima se vide uništene fotografije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo