PAO S VILJUŠKARA I UDARIO GLAVOM / Umro je umirovljeni general Pavao Miljavac, otkriveni detalji tragedije

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Obnašao je dužnost ministra obrane u Vladi premijera Zlatka Mateše

6.12.2022.
9:53
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Umirovljeni general Pavao Miljavac, počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, preminuo je danas u bolnici u Zagrebu, javlja N1. Vijest je potvrdio za N1 umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs koji je rekao da je general Miljavac završio u bolnici prije tri dana.

Prema neslužbenim informacijama, kako javlja Jutarnji list, Miljavac je prošlog tjedna pao s viljuškara i pritom udario glavom. Prvo je odbijao otići k liječniku, ali je nakon nekoliko dana to ipak učinio. Zbog podljeva prvo je zadržan u bolnici u Karlovcu, a potom je premješten u jednu zagrebačku bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji piše da se osjećao dobro, bio je pri svijesti, primao je posjete i nije bilo gubitka pamćenja. Ipak, jučer u večernjim satima došlo je do zatajenja srca, a liječnici ga više nisu mogli spasiti.

Pavao Miljavac rođen je općini općina Netretić, 3. travnja 1953. godine. Završio je Tehnološko-kemijski fakultet u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1991. na dužnostima je u Hrvatskoj vojsci kao načelnik stožera i zapovjednik Zbornoga područja Karlovac te pomoćnik i zamjenik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Godine 1996. promaknut je u čin general pukovnika i postavljen na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Tu je dužnost obnašao do 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi Zlatka Mateše

Od 14. listopada 1998. do 27. siječnja 2000. obnašao je dužnost ministra obrane u Vladi premijera Zlatka Mateše.

Nakon parlamentarnih izbora 2000. godine ulazi u Hrvatski sabor najprije kao zastupnik HDZ-a, da bi s Vesnom Škare Ožbolt i Matom Granićem napustio HDZ i prešao u novoosnovani Hrvatski demokratski centar kasnije preimenovan u Demokratski centar. Na kraju se vratio u HDZ te se s dvadesetak umirovljenih generala angažirao na braniteljskim pitanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva mandata bio je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, a kasnije izabran za počasnog predsjednika HGZ-a.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo