UMRO JE VLASNIK VINDIJE DRAGUTIN DRK (84): / 'Radio je punim kapacitetom do posljednjeg dana, a posebno je bio posvećen unucima'

Image

Dragutin Drk rođen je 1937. u Varaždinu

8.2.2021.
11:58
VOYO logo

Danas je u 84. godini preminuo Dragutin Drk, jedan od najznačajnijih varaždinskih gospodarstvenika, javlja Varaždinski.

Poslovni sustav Vindija, kojem je dugi niz godina bio na čelu, njegovo je životno ostvarenje koje je iznjedrilo cijeli niz velikih brendova u prehrambeno-prerađivačkoj industriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru počeo u Gradskoj mljekari Varaždin

Rođen je 25. rujna 1937. u Varaždinu. Završio je srednju mljekarsku školu. U Vindiji, koja se tada zvala Gradska mljekara Varaždin, zaposlio se 1961. godine, na mjestu poslovođe. Od 1961. do 1965. uz rad studira ekonomiju, a direktorom postaje 1965. godine.

Tijekom pretvorbe i privatizacije s vremenom je postavio većinski vlasnik tvrtke, s više od 90 posto dionica. Tijekom godina tvrtka se širila i prerasla u grupu, kupnjom Koke, otvorenjem stočne hrane, pokretanjem Vindona te kupnjom niza drugih tvornica u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragutin Drk u javnosti i medijima rijetko se pojavljivao, slovio je kao vrlo samozatajan biznismen, piše Varaždinski.

'Bio je izuzetno posvećen obitelji, posebno unucima'

Nešto poslije 12 sati priopćenjem su se oglasili iz Vindije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S velikom tugom želimo vas obavijestiti kako je u ponedjeljak ujutro, 8. veljače, iznenada preminuo generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindija, gospodin Dragutin Drk. Na čelu Vindije gospodin Drk proveo je više od 50 godina, stvarajući poslovni sustav Grupe Vindija, domaćeg i regionalnog prehrambenog lidera, čije perjanice Vindija i Koka upravo navršavaju 60 godina rada. Od samog početka karijere, imao je viziju razvoja snažne domaće i regionalne tvrtke sa zaokruženim ciklusom proizvodnje, čime je inspirirao poslovnu zajednicu, partnere i suradnike.

Gospodin Drk je utkao svoje cjelokupno životno i poslovno iskustvo u Vindiju te radio punim kapacitetom do posljednjeg dana. Uz predani, svakodnevni rad na razvoju velike prehrambene industrije koja danas zapošljava gotovo 3700 ljudi, Dragutin Drk bio je izuzetno posvećen svojoj obitelji, osobito unucima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo