nastup u New yorku / 'Umrla je zadnja Ruža Hrvatska': američki Hrvati pozivaju na bojkot Prljavaca jer im koncert organiziraju Srbi

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Prljavci bi 29. travnja trebali nastupiti u Cutting Roomu u New Yorku, a na Facebooku je pokrenuta inicijativa da Hrvati bojkotiraju taj koncert

16.3.2018.
17:07
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Prljavo Kazalište je mnogim Hrvatima sinonim hrvatske glazbe, no čini se kako ih naša dijaspora baš i ne želi gledati, a ni slušati.

Prljavci bi 29. travnja trebali nastupiti u Cutting Roomu u New Yorku, a na Facebooku je pokrenuta inicijativa da Hrvati bojkotiraju taj koncert. Kako piše Slobodna Dalmacija, razlog bojkota jest što koncert organiziraju Srbi, prenosi Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam hrvatsku mladost da bojkotira ovaj koncert financiran iz Srbije i Beograda! Show pride ne podržavajte bratstvo/jedinstvo u NY... be proud be Croatian... no cajke in NY. Ne dozvolite da vam djeca idu na ovaj koncert! Upozorite ih... opstali smo bez njih prije i sada ćemo... nećemo nikakvo bratstvo i jedinstvo ovdje", napisala je na Facebooku Milka Pavlak Žepina.

Zasmetalo ju je što su organizatori Pure Live Music – Srbi. Ista agencija nedavno je organizirala i koncerte Bajage i Instruktora, Riblje Čorbe, ali i grupe Magazin. No, ista je agencija organizirala i uspješnu australsku turneju Prljavaca, no to nije smetalo australskim Hrvatima. U njihovoj organizaciji održat će se i koncerti beogradske frakcije Zabranjenog pušenja te Lepe Brene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je posebno zasmetalo nekim američkim Hrvatima, pa je jedan korisnik Facebooka napisao kako  je Lepa Brena prije nekoliko mjeseci nastupila u Beču pokraj jugoslavenske zastave.

(Foto: Facebook)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://www.vecernji.hr/media/img/64/65/8b0179e5b6f3a14925da.jpeg

"Umrla je Zadnja Ruža Hrvatska! Prodali se za šaku Judinih škudi onima koji su nas klali, ubijali, silovali i razarali i za taj ratni zločin nikad ne odgovarali! A bila nam je druga himna za vrijeme Domovinskog rata! Dosta nam je te balkanizacije! Mi imamo naše hrvatske kompanije koje organiziraju koncerte hrvatskih glazbenika", bio je samo jedan od bijesnih komentara ispod poziva Milke Žepine za bojkotom.

'Ne znamo za bojkot, ovo je već peti, šesti orkestrirani napad za bend'

"Nisam upoznat s tim pozivom na bojkot, mogu samo reći kako je ovo već peti, šesti orkestrirani napad na bend. Jednostavno, uopće to ne želim komentirati. Trenutačno smo u pripremama za koncert na stadionu u Kranjčevićevoj u povodu 40 godina Kazališta i to je jedino o čemu možemo razgovarati", rekao je za Slobodnu Dalmaciju Tihomir Fileš, bubnjar i menadžer Prljavog kazališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo