Ulazimo u četvrtu godinu negativnih rezultata

3.9.2012.
14:04
VOYO logo

Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u srpnju pala za 5,5 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što je već sedmi mjesec zaredom kako industrija slabi, ali i prvi nagovještaj da bi i u trećem tromjesečju gospodarstvo moglo oslabiti.

''Slaba domaća potražnja te nepovoljna kretanja u Europskoj uniji, odnosna slabija inozemna potražnja, imaju negativan utjecaj na kretanja u industrijskoj proizvodnji. Istodobno, restrukturiranje pojedinih industrijskih grana negativno utječe na razinu proizvodnje'', navode analitičari Direkcije za ekonomska istraživanja Raiffeisen banke u osvrtu na podatke DZS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj godini analitičari tako očekuju nastavak smanjenja industrijske proizvodnje na godišnjoj razini, što će biti četvrta uzastopna godina negativnih kretanja.

Nakon što je u petak objavljeno da je u drugom tromjesečju bruto domaći proizvod pao za 2,1 posto na godišnjoj razini, piše HRT, ovaj pad industrijske proizvodnje prvi je važniji podatak koji pokazuje da bi i u trećem tromjesečju moglo biti nastavljeno slabljenje gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo