Nakon pisanja tabloida / Uklonjen plakat Kolinde Grabar-Kitarović u Srbiji: 'Ono što je drugima dopušteno, Hrvatima nije!'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija

Nepoznato je tko je uklonio plakat, a to se nije moglo doznati ni od novosadske tvrtke, vlasnice oglasnog prostora

17.12.2019.
15:41
PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Plakat kandidatkinje za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović uklonjen je s panoa u Subotici dva dana nakon što je postavljen, čemu su prethodili negativni napisi i komentari u pojedinim srbijanskim tabloidima.

"Predsjednica. Jer vjerujem u vas i borim se za vas", pisalo je na plakatu koji se u sklopu njezine predizborne kampanje pojavio na jednom reklamnom panou na rubu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plakat u potpunosti uklonjen, odlijepljen, o čemu svjedoče tragovi na staroj reklami koja se nalazila ispod promidžbene poruke Kolinde Grabar-Kitarović.

Nepoznato je tko je uklonio plakat, a to se nije moglo doznati ni od novosadske tvrtke, vlasnice oglasnog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izrazio je na Twitteru ogorčenje zbog negativnih reakcija dijela javnosti i uklanjanja plakata.

„Dva dana je trajala kampanja! Ovako nije bilo za izbore u Mađarskoj … Treba li to posebno istaknuti? Da, uvijek, jer ono što je drugima dopušteno, Hrvatima nije!“, napisao je Žigmanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je aludirao na plakate mađarskih stranaka kojih je prije izbora u susjednoj Mađarskoj bilo na više oglasnih ploča po Subotici, a zbog kojih nije bilo negativnih reakcija.

Dodao je kako političke strukture hrvatske zajednice u Vojvodini nisu bile uključene u oglašavanje predsjedničke kandidatkinje, ali je podsjetio na odluku Predsjedništva DSHV-a koje je pozvalo hrvatske državljane na predsjedničke izbore u RH, uz apel da se "glas povjeri kandidatkinji one političke stranke s kojom Hrvati u Vojvodini imaju najplodonosniju suradnju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklanjanju plakata Kolinde Grabar-Kitarović u Subotici prethodile su objave u pojedinim srbijanskim tabloidima.

Upadljivo je kako su uz vijest prenijeli samo negativne komentare čitatelja s društvenih mreža u kojima se postavljanje plakata s likom i porukom predsjedničke kandidatkinje iz Hrvatske ocjenjuje kao provokacija. Postavlja se pitanje tko je to dopustio te može se li plakat s likom Aleksandra Vučića postaviti u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neutralne ili čak afirmativne komentare, kojih također ima, tabloidi nisu objavili.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo