UKIDANJE IMUNITETA: /

DORH odgovorio Karamarku na primjedbu oko Josipe Rimac

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
24.9.2015.
16:51
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

"Povodom izjave predsjednika HDZ-a vezano za zahtjev Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) za skidanje imuniteta saborskoj zastupnici Josipi Rimac, podsjećamo da je započinjanje njenog saborskog mandata obvezalo DORH da zatraži skidanje imuniteta kako bi nadležno državno odvjetništvo moglo nastaviti s ranije započetom istragom.

Izbori ne utječu niti bi smjeli utjecati na postupanje pravosudnih tijela te će Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nastaviti postupati u skladu s pozitivnim zakonskim propisima bez obzira na pokušaj politizacije DORH-ova postupanja.", izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak odluka Sabora?

Karamarko je u srijedu ustvrdio da je vrlo interesantno što se ukidanje njenog imuniteta radi upravo u vrijeme prije izbora. Da je državni odvjetnik mudar, kazao je Karamarko, čekao bi dan poslije izbora. Što se tiče ulaska Rimac u Sabor, tvrdi da je to davno bilo dogovoreno. USKOK je zatražio da se Rimčevoj skine imunitet kako bi se nastavila istraga zbog zloporabe položaja, točnije, kako bi se utvrdilo je li legalno stekla stameni prostor.

Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je u četvrtak predložilo Saboru ukidanje njenog zastupničkog imuniteta. Sabor bi mogao sutra odlučiti o MIP-ovu prijedlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimac je zastupničku prisegu dala prošli petak, a u Sabor je ušla kao zamjena Anti Jerolimovu, koji je dao ostavku na svoju dužnost nakon što je mu je skinut imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

Jerolimov je, pak, u Sabor ušao kao zamjena zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo