I DALJE STABILNO / Ujutro minusi i magla, onda sunčano i vedro, ali malo 'svježije'. Evo kad nam stižu osjetno topliji dani

Nastavljaju nam se mnogima povoljne i stabilne prilike pod utjecajem prostrane anticiklone. Tek će oko četvrtka malo poremetiti tu situaciju oslabljeni poremećaji koji stignu sa sjeverozapada kontinenta, ali bit će to uglavnom samo prolazno naoblačenje s malo ili nimalo oborina

30.1.2024.
7:10
VOYO logo

Ujutro opet hladno, minusi na kopnu, ali mraza, slično kao i jučer, pri tlu ima i do samog mora, čak i na kojem otoku. Češća je nešto pojava magle i niskih slojevitih oblaka, kako u nizinskom dijelu zemlje, tako i lokalno na moru, osobito uz zapadnu obalu Istre. Što se vjetra tiče, uglavnom mirno, samo pod Velebitom i na krajnjem jugu nakratko još umjerena bura.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom sunčano i vedro. Ostaje i podjednako ili samo malo svježije nego jučer. Bit će oko 7-8 °C, niže gdje se magla ili sumaglica budu dulje zadržali, uglavnom lokalno u Pokuplju i Banovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano, a zapuhat će slab do ponegdje umjeren jugoistočnjak. No, i ovdje za nijansu malo svježije, bit će između 5 i 8 °C, malo niže gdje još u Podravini ili Podunavlju bude sumaglice ili niske naoblake.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, puhat će samo slab vjetar s mora, a temperatura se neće značajnije mijenjati, dakle svježe, tj. ugodno za ovo doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, samo ponegdje uz malu naoblaku, iako uz zapadnu obalu Istre i prema otvorenome moru još može biti magle, a tu će biti i nešto svježije. Drugdje na moru od 12 do 15 °C, a u gorju između 7 i 10 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od srijede povremeno malo više oblaka, u početku još s čestom maglom, ali s četvrtka na petak postoji mogućnost za ponegdje i sasvim malo kiše, uglavnom u sjevernijim krajevima Hrvatske. No, jutra od četvrtka manje hladna, a za opet sunčaniji vikend danju i osjetno toplije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu u srijedu lokalno moguća jutarnja magla, čak i južnije, dok se nešto više oblaka očekuje u četvrtak, ali ostaje suho. Vjetar uglavnom slab, samo u petak pojačana bura i tramontana, osobito u Dalmaciji. Od četvrtka manje hladna jutra, a za vikend još ugodnije i tijekom dana, osjetno iznad prosjeka za početak veljače.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo