UJEDINILI SE SDP, HDZ I MILAN BANDIĆ: / Zračna luka nosit će ime Franje Tuđmana

Image
Foto: PIXSELL, Boris Šćitar
28.10.2015.
19:35
PIXSELL, Boris Šćitar
VOYO logo

Iako je do parlamentarnih izbora ostalo nešto manje od dva tjedna, resorni ministar kaže da će sadašnja vlada donijeti tu odluku. Povjerenstvo za zračnu luku trebalo bi se, naime, sastati četiri dana nakon izbora, a tada će sadašnja vlada formalno još uvijek biti tehnička i donijeti tu odluku.

Suglasnost dala i Ankica Tuđman

"Gradska vijeća ili županijska vijeća su donijela odluke, još nije formalno stiglo iz Velike Gorice iako je i Gorica donijela odluku. Nakon toga je 12. studenoga sdastanak Povjerenstva za zračnu luku koje će Vladi predložiti ime novog terminala", objasnio je ministar prometa za RTL dodavši kako je pisanu suglasnost dala i udovica pokojnog predsjednika Ankica Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suglasnost oko preimenovanja zračne luke Pleso postigle su tri politički oštrom sučeljene strane - SDP, HDZ i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, no harmonije nema po pitanju zasluga. Svaka strana, naime, pripisuje ju sebi.

Image
MINISTAR PROMETA: /

'Naravno da će se zračna luka zvati po Tuđmanu'

Image
MINISTAR PROMETA: /

'Naravno da će se zračna luka zvati po Tuđmanu'

Svi si pripisuju zasluge

"Ja sam im to već treći puta pisao, a kad će Vlada donijeti odluku, ne znam. Ja bih to već donio da sam vlasnik zračne luke, ali nisam", izjavio je zagrebački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov kolega iz Velike Gorice, tamošnji HDZ-ov gradonačelnik Dražen Barišić smatra da vlada sada kupuje vrijeme.

"Mislim da oni to ne žele, zato sada kupuju vrijeme, Da su htjeli, mogli su to sami napraviti", kazao je Barišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku će donijeti lijeva vlada

Ministar Hajdaš Dončić kaže pak kako nema govora o izbjegavanju odluke i da će Tuđmanovo ime zračnoj luci dati lijeva vlada.

Sin prvog hrvatskog predsjednika i kandidat HDZ-a na predstojećim izborima, Miroslav Tuđman, također pozdravlja ovaj konsenzus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL / Danas.hr

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo