Širi se smrad / Ugrožena pitka voda Rijeke? 'Snimili smo kako otpadne vode s deponija ispuštaju u prirodu'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Iz Kriznog eko stožera naglašavaju da se ponovno pojačao smrad neobrađenog smeća

1.9.2018.
17:30
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Oko stotinu članova udruge Krizni eko stožer Marišćina i mještana Marčelja u subotu su blokirali glavni ulaz u Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina, ističući da se iz tog centra ponovo širi smrad, koji ugrožava zdravlje mještana te da je projekt centra Marišćina posve promašen.

Iz Kriznog eko stožera naglašavaju da se prošlih nekoliko mjeseci, u večernjim satima, ponovno pojačao smrad neobrađenog smeća iz centra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinjavajuće snimke

Članovi Kriznog eko stožera Marišćina snimili su kako se procjedne vode s deponija ispuštaju u kraško podzemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Procjedne vode s deponija, koje bi trebale biti pročišćene, odlaze u vrtaču, u kraško podzemlje, bez ikakvog nadzora. Čak su i šahtu podignuli kako bi kišnica lakše prolazila", rekao je Katalinić iz Kriznog eko stožera te dodao kako se sve ono na što su upozoravali, na kraju ostvarilo. 

"Dogodilo se sve osim jedne stvari, a bojim se da je ugrožena pitka voda grada Rijeke. Vidjeli smo kako ispuštaju tu otpadnu vodu u kraški teren. Odmah s druge strane brda, ispod Marišćine, u Kukuljanima je Rječina. Udaljena je samo 1.400 metara zračne linije. U Kukuljanima je mjesto buduće akumulacije", rekao je Josip Katalinić, prenosi Novi List.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo