UGOSTITELJI TVRDE DA ĆE SNIZITI CIJENE ZBOG NIŽEG PDV-A, ALI AKO PITATE GRAĐANE: / 'Bože sačuvaj! Pa ovo je Hrvatska, nema teorije!'

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Hrvoje Jelavić

'Ovo nam pruža priliku da možemo konkurirati na tržištu, da možemo biti stvarno pošteni prema našim radnicima, da oni mogu dobiti što zaslužuju', kaže Vedran Jakominić,

27.7.2019.
21:25
PIXSELL / ilustracija, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Ugostitelji su zadovoljni odlukom Vlade da smanji PDV na hranu s 25 na 13 posto. Kažu kako će sada imati prostora za povećanje plaća svojim radnicima. Usto poručuju da će zahvaljujući toj dugo iščekivanoj mjeri sada profitirati svi, od njihovih zaposlenika do gostiju.

"Ovo nam pruža priliku da možemo konkurirati na tržištu, da možemo biti stvarno pošteni prema našim radnicima, da oni mogu dobiti što zaslužuju", kazao je za RTLVedran Jakominić, predsjednik Udruge ugostitelja Primorsko-goranske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VLADA PREDSTAVILA POREZNU REFORMU: /

Poskupljuju cigarete, sokovi i alkohol; PDV na hranu za ugostitelje pada na 13 posto

Image
VLADA PREDSTAVILA POREZNU REFORMU: /

Poskupljuju cigarete, sokovi i alkohol; PDV na hranu za ugostitelje pada na 13 posto

Vlasnici restorana uvjeravaju da će spustiti cijene

Vlasnici restorana, osim toga, najavljuju i niže cijene.

"Umanjit ćemo cijenu unutar razlike, ili još pet posto u odnosu na sadašnju cijenu. Oni koji to ne bi učinili onda će to vjerojatno kroz tu visoku cijenu snositi sankcije", najavljuje vlasnik restorana Teo Risvić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, čini se da građani zasad pušu na hladno ne vjerujući im previše kada kažu da će sniziti cijene.

"Iskreno mislim da neće. Bilo bi dobro kad bi to bilo tako, kada ti novci ne bi završili samo u džepu vlasnika restorana i hotela", kazao je za RTL Ivan iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi se sada ne možemo praviti blesavi'

Slično misli i Osječanka Bosiljka koja kaže kako je i trgovcima bio smanjen porez na hranu, a hrana je sve skuplja. Osječanin Vladimir također ne vjeruje da će se išta promijeniti smanjenjem stope PDV-a na hranu u ugostiteljstvu.

"Ma, Bože sačuvaj. Pa ovo je Hrvatska, nema teorije. Neće se ništa promijeniti, ni slučajno", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugostitelji vjeruju da će smanjenje PDV-a dati rezultate i prije svega omogućiti povratak domaćih radnika u ugostiteljstvo.

"Minimalac u ugostiteljstvu je trenutno viši od nacionalnog, ali možemo razgovarati i o tome. Otvoreni smo za sve, pogotovo sada kada znamo da se to sve dešava. Mi se sada ne možemo praviti blesavi. I nećemo, stvarno nećemo. Idemo raditi", uvjerava predsjendik Udruge ugostitelja Primorsko-goranske županijeVedran Jakominić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo