prijete zatvaranja / Ugostitelji iz Dalmacije zatvorili su lokale na 60 minuta: 'Mi molimo za likvidnost, ne za besplatan novac'

Splitskim ugostiteljima u prosvjedu priključili su se kolege iz Zadra, Šibenika i Dubrovnika

24.9.2020.
21:05
VOYO logo

Više od tisuću ugostitelja diljem Dalmacije prestalo je posluživati svoje goste na sat vremena u 11 i 56 jer je kažu ne pet, nego 4 do 12.  Tvrde da, ako im se ne iziđe u susret, brojnim lokalima prijeti zatvaranje.

Simboličkih sat vremena

Na sat vremena sve je stalo. U znak prosvjeda većina splitskih kafića i restorana nije posluživala goste. Do omiljene kave na Rivi bilo je teško doći.

''Nisam znao da je prosvjed, rekli su mi da moram malo počekati da će me poslužiti za 12 minuta, pa eto treba biti strpljiv.  Strpljivo čekamo. Moramo popiti kavu na Rivi'', rekao je Marko s Krka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Podržavam, jer kako će ljudi opstati. Mislim kako bi opstali treba im se to riješiti'', smatra Nađa iz Splita.

''Ovo je simboličkih sat vremena zatvaranja kako bi pokazali da želimo da nas bar netko čuje'', kazao je Duje Bakotić, zaposlenik u restoranu.

Načeti koronakrizom ugostitelji se žale na preveliki porez i traže njegovu obustavu naplate do 1. ožujka sljedeće godine. Jedan od zahtjeva je i lakši dolazak do kredita.

''Zahvaljujemo Vladi RH koja je spriječila krvarenje koje se dogodilo u treći mjesec, nama se rana inficirala I prijeti nam sepsa i treba nam nova terapija'', izjavila je Jelena Tabak, glasnogovornica Udruženja ugostitelja Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Upitna egzistencija /

Val nezadovoljstva širi se Hrvatskom: Ugostitelji diljem zemlje zatvaraju lokale na sat vremena

Image
Upitna egzistencija /

Val nezadovoljstva širi se Hrvatskom: Ugostitelji diljem zemlje zatvaraju lokale na sat vremena

Tisuće radnih mjesta

''Mi ne plačemo. Mi molimo za likvidnost, ne za besplatan novac. Molimo za kredite, zadužit ćemo se dat ćemo naše bjanko zadužnice založit ćemo imovinu'', kazao je Stipe Jeličić, potpredsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti pri HGK.

Upozoravaju da je ugroženo je više od 60 tisuća radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako ne ostvarimo ove zahtjeve nastavit ćemo akciju jer ne želimo da se dogodi krajnji cilj - zatvaranje objekta i otpuštanje radnika, jer se mi ovime borimo za radna mjesta'', rekla je Tabak.

Splitskim ugostiteljima u prosvjedu priključili su se kolege iz Zadra, Šibenika i Dubrovnika. Više od tisuću ugostiteljskih objekta u cijeloj Dalmaciji simboličnih sat vremena nije radilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo