PROGNOZA DUNJE MAZZOCCO DRVAR / Ugodno iznenađenje za produljeni vikend! 'Čeka nas jedan od najkasnijih i najtoplijih Uskrsa'

Image

'Nakon sunčanog i ugodno toplog petka, slijedi sunčan, suh i još malo topliji vikend'

18.4.2019.
20:01
VOYO logo

Ovaj je Uskrs jedan od najkasnijih u posljednjih tridesetak godina pa je logično očekivati da će biti i jedan od toplijih do sada. S temperaturom u unutrašnjosti od oko 21 °C smjestit će se na četvrto mjesto na ljestvici najtoplijih, na kojoj stoluje Uskrs 2000. s čak 28,3 °C na zagrebačkom području.

Iako u ovo doba godine nije nemoguće, mraz na blagdan ne treba očekivati, temperatura će biti dovoljno iznad nule. Zanimljivo je, zapravo, da je mraz na Uskrs zabilježen samo dva puta u posljednja tri desetljeća, a najniža temperatura mjerena je 2001. godine kad je Uskrs bio točno na sredini travnja. Tada su se Zagrepčani probudili uz skoro tri stupnja u minusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisno o ovom pomičnom blagdanu, ali vezano uz travanjsko vrijeme, zgodan je i podatak da upravo u ovo doba godine temperature zraka najizraženije rastu pa tako u samo desetak dana bilježimo rast od čak 6 stupnjeva. Istaknuti su podaci za Zagreb, no slično se očekuje i u ostatku zemlje.

PRODULJENI VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

Nakon sunčanog i ugodno toplog petka, slijedi sunčan, suh i još malo topliji vikend. Vjetra gotovo da uopće neće biti. Temperatura slična ili čak za nijansu viša nego u petak. U ponedjeljak već oblačnije, osobito u gorskim područjima gdje do kraja dana može već pasti i koja kap kiše. Okrenut će na vjetar južnih smjerova koji će donijeti i nešto više vlage, ulazimo u sparno razdoblje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

BLAGDANSKI VIKEND NA JADRANU 

I na Jadranu će vikend biti pretežno sunčan, suh i razmjerno topao. Nakon subotnjeg maestrala, u nedjelju će okrenuti na jugo s kojim stižu i oblaci. Najprije će to biti oni visoki prozirni, a u ponedjeljak već dolaze i kišni. Obilniji pljuskovi mogući su u drugom dijelu ponedjeljka u Dalmaciji, osobito na otocima. S kišom stiže i afričkipijesak kojega već dulje nije bilo, a u ovo proljetno doba sasvim je uobičajen. Osim pijeska, mogli bismo dobiti i pošiljku smeća s južnijih obala Jadrana koje nam, također uobičajeno, može donijeti snažno jugo koje kreće u ponedjeljak, a puhat će sličnom silinom sve do iduće srijede. 

Image

No, o tom promjenjivom razdoblju nakon uskrsnih blagdana izvijestit ćemo vas u našim sljedećim tekstovima, ali i u televizijskim prognozama, svaki dan unutar RTL Vijesti u 16.30 i RTL-a Danas u 18.30. Pratiti nas možete i putem Facebooka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo