UGINULA KORNJAČA KOJU JE KOD ZADRA SPAŠAVALO OSMERO LJUDI: / Stanje je bilo preteško, veterinari je nisu uspjeli spasiti

Image
Foto: Regional Express

Kornjača koju su jučer pronašli u Zadru te kojoj je dano ime Melita, ipak je uginula zbog ozbiljno narušenog zdravlja vjerojatno uzrokovanog niskim temperaturama.

10.1.2017.
14:34
Regional Express
VOYO logo

Velika kornjača, glavata želva, koju su jučer građani pronašli u Zadru hitno je prevezena u Pulu na oporavak u pulski Aquarium, međutim, nije joj bilo spasa. Kornjača je bila u izuzetno lošem stanju, pothlađena i narušenog imunološkog sustava.

Image
Foto: Regional Express

'Za sada je teško procijeniti njezinu dob, vjerojatno ima između 50 i 70 godina, a sa svojih 95 centimetara spada među najveće primjerke kakvi se rijetko viđaju u Jadranu, više se kreću u Mediteranu. Ovo je druga kornjača ovakve veličine koju sam vidjela, a kroz naš Centar za oporavak morskih kornjača dosad je prošlo njih više od 130', rekla je za Regional Express biologinja Aquariuma Karin Gobić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku u Aquarium kornjača nije nijednom udahnula, a vrlo je vjerojatno da je dulje vrijeme plutala. Vanjske ozljede nisu uočene, a točan uzrok uginuća bit će poznat nakon obdukcije na koju će kornjača Melita biti upućena već danas.

Image
Foto: Regional Express

Pretpostavlja se da je bila stara, narušenog imunološkog sustava kojemu su presudile izuzetno niske temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavate želve autohtona su, danas ugrožena i strogo zaštićena vrsta. U slučaju uočavanja ranjene ili iznemogle životinje, potrebno je nazvati Centar 112.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo