reakcija na spornu izjavu /

Udruga udovica duboko razočarana predsjednicom: 'Je li rubno podsjećati na 15 tisuća mrtvih i masovne grobnice?

Udruga udovica hrvatskih branitelja istaknula je kako je duboko razočarana izjavom hrvatske predsjednice tijekom posjete srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića

15.2.2018.
11:15
VOYO logo

Udruga udovica hrvatskih branitelja u četvrtak su održale tiskovnu konferenciju na kojoj su reagirale na izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tijekom posjete srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. 

"Iznenađuje i smo i duboko povrijeđeni izjavom u kojoj ste govorili o pojedincima s ruba političkog spektra. Grubo ste povrijedili sve branitelje i grubo ste se ogriješili o obveze koje izlaze iz vaše funkcije. Mi smo samo održali jedan skup i o vašem gostu iznijeli smo neprijeporne činjenice jer to je naša dužnost s obzirom na Vučićevu politiku koja je ugasila brojne glasove i živote", rekle su udovice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li po vama rub razmišljanja podsjećati na 15 tisuća mrtvih, Na 31 tisuću ranjenih. Je li govor mržnje podsjećanje na masovne grobnice? Kako o nama možete govoriti kao o marginalcima s političkog spektra, pa mi uopće ne spadamo u politički spektar. Mi se ne borimo za vlast. Naša jedina stranka je Hrvatska. Ne možete govoriti o marginalcima jer te poruke dolaze od najvišeg vrha srbijanske vlasti. Žalosno je da vi kao vrhovna zapovjednica vojske niste uočili kako se ovdje radi o puzajućoj agresiji na domovinu. Stravično je da vi na svojoj dužnosti dijelite građane na rubne i elitne."

"Tko je po vama elita, prodavači nacionalnog bogatstva, utajivači poreza, lažni humanitarci? Ovako se nisu ponizili ni oni koji su gubili ratove. Pognuli ste glavu pred onima tko je izgubio rat. Ne želimo da ovo javno obraćanje bilo tko iskoristi za političke obračune", zaključile su žene iz Udruge. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo