UDOVICE NE PRIHVAĆAJU KOLINDINO OBJAŠNJENJE: /

'Stravično je da dijelite građane na rubne i elitne. Pognuli ste glavu pred onima koji su izgubili rat'

Image
Foto: AFP

'Ovako se nisu ponizili ni oni koji su gubili ratove. Pognuli ste glavu pred onima koji su izgubili rat', poručuju udovice hrvatskih branitelja.

15.2.2018.
11:52
AFP
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pokušala je jučer priopćenjem opravdati svoju izjavu o političkim marginalcima koju je izrekla tijekom Vučićeva posjeta Hrvatskoj. Objašnjava kako je mislila na 'one pojedince s krajnje ljevice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemjerljivu štetu Republici Hrvatskoj', a nikako na udovice hrvatskih branitelja niti hrvatske branitelje.

Image
PREDSJEDNICA POKUŠALA OBJASNITI IZJAVU O POLITIČKIM MARGINALCIMA: /

'Moja savjest je mirna. Evo na koga sam točno mislila'

Image
PREDSJEDNICA POKUŠALA OBJASNITI IZJAVU O POLITIČKIM MARGINALCIMA: /

'Moja savjest je mirna. Evo na koga sam točno mislila'

No, čini se da udovice hrvatskih branitelja predsjedničino objašnjenje ne prihvaćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznenađuje i duboko smo povrijeđeni izjavom u kojoj ste govorili o pojedincima s ruba političkog spektra. Grubo ste povrijedili sve branitelje i grubo ste se ogriješili o obveze koje izlaze iz vaše funkcije. Mi smo samo održali jedan skup i o vašem gostu iznijeli smo neprijeporne činjenice jer to je naša dužnost s obzirom na Vučićevu politiku koja je ugasila brojne glasove i živote", poručile su udovice Kolindi Grabar-Kitarović.

"Je li po vama rub razmišljanja podsjećati na 15.000 mrtvih, Na 31.000 ranjenih. Je li govor mržnje podsjećanje na masovne grobnice? Kako o nama možete govoriti kao o marginalcima s političkog spektra, pa mi uopće ne spadamo u politički spektar. Mi se ne borimo za vlast. Naša jedina stranka je Hrvatska. Ne možete govoriti o marginalcima jer te poruke dolaze od najvišeg vrha srpske vlasti. Žalosno je da vi kao vrhovna zapovjednica vojske niste uočili kako se ovdje radi o puzajućoj agresiji na domovinu. Stravično je da vi na svojoj dužnosti dijelite građane na rubne i elitne", kažu udovice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko je po vama elita, prodavači nacionalnog bogatstva, utajivači poreza, lažni humanitarci? Ovako se nisu ponizili ni oni koji su gubili ratove. Pognuli ste glavu pred onima koji su izgubili rat. Ne želimo da ovo javno obraćanje bilo tko iskoristi za političke obračune", zaključile su žene iz Udruge, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo