UDARNI VIKEND JE PRED NAMA: / Očekujte česta zaustavljanja i iznimno usporen promet, a evo kada će biti vrhunac gužvi

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U HAK-u očekuju da će u subotu vrlo gustog prometa biti u smjeru mora na svim cestovnim pravcima.

27.7.2018.
14:43
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Posljednjeg vikenda u srpnju Hrvatski autoklub (HAK) očekuje značajno jačanje prometa već od petka dok se vrhunac gužvi očekuje tijekom subote, 28. srpnja, od najranijih jutarnjih sati.

Najveći broj turista ponovno će doći iz zapadnoeuropskih država, a osim njih, mnogi građani Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja (Slovenije, BIH, Srbije), krenut će na ljetni odmor. Kao i prethodnih vikenda, našim građanima savjetujemo da izbjegavaju putovanje upravo tijekom subote i nedjelje, priopćio je HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuju da će u subotu vrlo gustog prometa biti u smjeru mora na svim cestovnim pravcima.

Usporen promet

Česta zaustavljanja i iznimno usporen promet očekuje se na autocestama Zagreb-Split-Ploče i Rijeka-Zagreb između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, ali i na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko, Istarskom ipsilonu, u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, ispred tunela Učka i kod čvora Matulji prema Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također gužva se očekuje na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Rupa, Kaštel), Bosnom i Hercegovinom (Metković, Zaton Doli, Klek, Slavonski Brod, Stara Gradiška…), Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) i Crnom Gorom (Karasovići).

Gužve se očekuju i duž Jadranske magistrale osobito na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski-Senj, u okolici Zadra, Trogir-Split-Omiš-Makarska, u okolici Šibenika i Dubrovnika kao i u blizini ostalih turističkih središta, na Krčkom mostu, u lukama Zadar i Split te na pristaništima za sjeverno i srednjodalmatinske otoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Subotnje gužve, u smjeru mora, počinju u ranim jutarnjim satima i traju do kasnih poslijepodnevnih sati (od 4 do 17 sati), a oko podneva počinje jačanje prometa u smjeru unutrašnjosti i Zagreba“, navodi HAK.

Stara cesta kao alternativa

Tijekom nedjelje najjači promet se očekuje tijekom poslijepodneva u smjeru unutrašnjosti s čekanjem na izlazu s autoceste A1 u Lučkom, na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja i na A3 Bregana-Lipovac na naplati Zagreb-Istok u smjeru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savjetujemo da za putovanje prema moru birate petak u prijepodnevnim satima ili subotu u poslijepodnevnim odnosno večernjim satima, dok za povratak s mora birate nedjelju prijepodne“, ističe HAK.

Podsjećaju i da se kao izbor za putovanje umjesto autocesta mogu koristiti stari provjereni pravci kroz Liku i Gorski kotar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo