'SVAKA ČAST DJECO!' / Zagrebački učenici organiziraju prosvjed protiv korupcije i nepotizma u školstvu

Image
Foto: PIXELL/Facebook

Učenici Poštanske i telekomunikacijske škole organiziraju za srijedu u podne prosvjed protiv, kako kažu, korupcije,nepotizma i nerada u školstvu.

20.12.2016.
12:49
PIXELL/Facebook
VOYO logo

Otvaranjem eventa na društvenoj mreži Facebook, učenici su najavili prosvjed koji će se održati 21. prosinca u 12:15 ispred Poštanske i telekomunikacijske škole na Trgu Johna F. Kennedya u Zagrebu.

'Molimo kolege iz drugih škola i studente da svojim dolaskom daju podršku ovom prosvjedu. Također molimo roditelje i sve one kojima je stalo do obrazovanja njihove djece da podrže prvi prosvjed učenika srednjih škola u novijoj povijesti', poručili su učenici Poštanske i telekomunikacijske škole te dodali kako je cilj prosvjeda osvjestiti javnost o korupciji i nepotizmu u školama te o netransparentnosti natječaja i radu nekvalificiranih profesora u toj i drugim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika podrška

Svoj dolazak na prosvjed do sada je potvrdilo više od 100 ljudi, a učenicima stižu poruke podrške iz cijele Hrvatske. Među onima koji su podržali učenike u prosvjedu su i, kako su napisali, bivši profesori koji su dobili otkaz.

'Svaka čast djeco!! Pozdrav od profesora koji je na isti način otpušten prije tri mjeseca ! Samo naprijed!', stoji u jednom komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svaka čast. Pozdrav od profesorice koja je na isti način otpuštena prije dva mjeseca', napisala je jedna profesorica, dok se javila još jedna s istom pričom te napisala: 'Lijepi pozdrav od profesorice koja je na isti način torpedirana iz vaše škole prije 6 godina'.

'Bravo, Samo hrabro'

Među ostalim komentarima stoji: 'Građanski odgoj na djelu! Bravo! Samo hrabro!', 'Svaka čast ekipo! Pozdravlja vas bivša učenica PTŠ-a', 'Samo naprijed! Nemojte se dati zaplašiti i nemojte se ulijeniti jer o vašoj koži se radi!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razlog prosvjeda je sve veća korupcija u školstvu i nepotizam (zapošljavanje preko veza nekvalificiranih profesora), otpuštanje onih sposobnih ljudi kako bi se u škole zaposlili oni s 'vezom'. Nerad nekvalificiranih profesora na radu i pričanje o politici umjesto provođenja plana i programa za rad. Posljedica toga su loše ocjene učenika koji na ispitima ne znaju ništa, te namješteni i netransparentni natječaji koji se provode u školama diljem Zagreba preko kojih u škole dolaze profesori koji ne žele i ne znaju obavljati svoj posao. Sve je to posljedica miješanja politike u obrazovanje i školstvo, rekao je jedan od organizatora prosvjeda za portal Srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo