UČENICI PROSVJEDOVALI PRED MINISTARSTVOM, TRAŽE RAZGOVOR S MINISTRICOM DIVJAK: / 'Previše pitanja, premalo odgovora'

Image
Foto: Igor Soban/Pixsell

Radi se o učenicima koji su dio generacije kojoj je započeo eksperimentalni program Škola za život

9.12.2019.
15:18
Igor Soban/Pixsell
VOYO logo

Četrdesetak učenika okupilo se danas u 13 sati pred zgradom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Radilo se o uglavnom učenicima drugog razreda gmnazije, masovniji prosvjed nije bio moguć jer su ih u školi savjetovali da ne idu masovno kako ne bi izgubili još više nastave, javlja Večernji.

Ministrici obrazovanja Blaženki Divjak željeli su poručiti kako ne žee biti pokusni kunići. Ponijeli su transparente na kojima je stajalo "Previše pitanja, premalo odgovora". Ministricu su molili da ih primi na razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, radi se o učenicima koji su dio generacije kojoj je započeo eksperimentalni program Škola za život. U njemu su sudjelovale 23 gimnazije, no bez obzira na taj mali broj školskih ustanova svi učenici koji su sada drugi razred gimnazije sljedeće godine ulaze u takozvanu ubrzanu reformu. To znači da će od trećeg razreda početi učiti po novom programu te će biti prva testna generacija koja će izaći na novu državnu maturu prema novom prilagođenom programu, piše Večernji.

Imaju puno pitanja koje ih muče

Traže odgovor na pitanje kako će izgledati njihova matura, što trebaju učiti te kako će izgledati upisi na fakultete za njihovu generaciju. Zanima ih i kako će nadoknaditi gradiva u trenutku kad ses poklope dva različita programa, stari i novi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovore na pitanja koja ih muče nemaju niti njihovi nastavnici u školama. Ministrica Divjak još nije primila učenike na razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo