Ubojicu će od bijega dijeliti samo staklena vrata!

Psihijatrijska bolnica Vrapče nema zaštitare, kamere niti ogradu na dvorištu.

6.2.2010.
11:18
VOYO logo

arti-201002040757006Teški duševni bolesnik Željko B. (45), kojeg je policija nakon višednevnog bijega uhitila kod Osijeka i vratila u Odjel forenzične psihijatrije u bolnicu Vrapče, trenutno je na lijekovima i izoliranoj sobi.

U izolaciji će provesti još nekoliko dana te će ga do tada nadgledati 24 sata, no kada izađe neće mu biti teško ponovno pobjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako je za Večernji list rekao pročelnik Odjela za forenzičnu psihijatriju prim. Miroslav Goreta, bolnica Vrapče nema zaštitare, kamere, a pacijenti šetaju po neograđenom dvorištu.

Goreta već 15 godina upozorava na opasnost od mogućeg bijega pacijenata, no ističe kako je to samo mali dio problema u odnosu na standarde Europskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijenti s psihičkim problemima u bolnici Vrapče liječe se u vlo lošim uvjetima. Čak 70 neubrojivih muškaraca i žena smješteno je u 12 osmerokrevetnih soba, zbog čega se miješaju tek pridošli pacijenti s onima na odlasku. To je štetno jer novi pacijenti imaju napade te znaju biti agresivni.

arti-201002040244006''Svi su zajedno na hodniku, guraju se, svađaju u redu za ručak, a u maloj dvokrevetnoj sobi, improviziranoj za opservaciju bolesnika u 'agresivnim periodima bolesti', ne smijemo ih dugo držati jer bi i normalan čovjek poludio zatvoren u tih nekoliko metara četvornih'', reko je prim. Goreta za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002030707006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo