kad poželiš dječaka - rodi ga / Ubojica strasti: nijedan muškarac ne želi spavati s 'majkom'!

Ne znam baš je li ona najsretnija jer se našla u situaciji u kojoj mora izigravati njegovu mamu... A bogme, koliko se i on može dobro osjećati uljuljkan u njezinoj bezgraničnoj pažnji?

26.2.2015.
15:19
VOYO logo

Izašli ste među društvo, a 'kraljica' mu rihta kragnu košuljice i upozorava ga da ne pije puno dok su vani, često mu spočitne kad se negdje krivo izrazi, briše mu rupčićem rub usana jer se kao svinjica zaflekao dok je 'papao'...

Rado bih ja nastavila s opisom odnosa između gospodina 'Muda u Taški' i gospođe 'Ja sam vlasnica te taške', (u daljnjem tekstu Vlasnica taške), ali znate što – takav mi odnos nije blizak i o njemu nisam vjerodostojna ovdje lajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što sam gore ispisala produkt je stereotipa, odnosno bolesne politike kojeg neke ženke ekšli sprovode nad svojim mužjacima. A ako njima još paše da ih bedinaju na takav način i ubijaju im time i ono malo Y kromosoma što im je ostalo, tko sam ja da im sudim?! Nek mu Vlasnica taške počne davati i džeparac, da sve bude po propisima. I nek mu prestane uvaljivati jezik pri ljubljenju, nježna pusa u obraz ili čelo je sasvim legitimna.

Čitala sam i proživjela više odnosa na ovu šablonu i u jednom se ključnom dijelu ne slažem s pročitanim. Mnogi portali tipa 'mićemovampomoćijerneznatesami.hr' daju vrlo jednosmjernesavjete koji u tom trenutku pogoduju upravo tom tipu koji ih čita i afirmacijskog su tipa. Da se detaljnije pojasnim, ako On smatra da je u pravu i da mu Ona ne bi trebala previše prigovarati oko njegovog pretjerivanja u igranju igrica, često će na taj način guglati i pronaći članak koji će mu potvrditi da je u pravu te da je ona luda rospija koja mu isto brani. Ako Ona ide pitati svemoguće internete o tome je li pretjerala s tim da mu brani halanjeNBA-a, Heroesa ili World of Warcrafta, pronaći će upravo ono što je tražila, potvrdu da joj je muškarac nezrelo nedonošće i zadovoljno će sama sebe potapšati po glavi. Tražiti će selekcijski. Kao i on. I čitati ono što joj paše. Kao i on. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: 9gag

Tvoj dečko nije tvoj sin. A ako je, onda je njegovo igranje igrica najmanji problem i za takve osobe postoje specijalizirane ustanove. Pretjerivanje ni u kojem smislu ne valja. I s njegove i s njezine strane. Kao ni zanemarivanje potreba drugih osoba zbog istog tog pretjerivanja.

Jedna od najvećih grešaka koje žena može napraviti u simbiozi jest da se prema svom muškom ponaša kao prema djetetu. Ima iznimaka i u suprotnom smjeru, ali stvarno su rijeđe nego ovaj fenomen. Što se više Ona prema njemu kao da je dijete, to će se On više tako ponašati. Nakrajućevam zamjerati, kao što zamjera vlastitoj majci neke od stvari. Najgore od svega je da je briga o partneru kao da je dijete, najbrži i najgori način da se ubije strast u vašoj vezi - nijedan muškarac ne želi spavati s vlastitom majkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ok, sad stanimo malo na loptu jer se želim prestati dodvoravati muškim čitateljima kao da su žene te koje samo griješe u postavljanju stvari na mjesto. Imaju oni pravo u neku ruku ako im se ženka ponaša upravo tako, no gdje je granica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moram li ga svaki put strastveno primiti za genitalije, a ne samo nježno pomaziti kako bi dokazala da mu ne glumim majku? Mogu li mu, kad poželim, skuhati nešto za jesti jer to volim raditi ili će ga i to podsjetiti na njegovu majku? Smijem li biti sigurna u sebe i njega i ne biti ljubomorna, osim ako mi za to ne daje povoda? Ili će mu i to smetati, što ne gledam svaku ženu koja ga pogleda ispod oka jer želi da se za njega 'borim'? I na kraju, moram li ga pustiti da se koprca u živom blatu vlastite depresije ako mu slučajno imam savjet za udijeliti za koji mislim da bi mu mogao pomoći? Trebam li ga prestati bodriti da će sve biti bolje, ali i ne spočitnuti mu kad mislim da nešto loše radi ili napravi, i u vezi i u svom životu?

Na kraju krajeva, pa s tom sam osobom jer želim graditi budućnost s njom i nije da mi je baš svejedno hoću li od tog momenta dalje u budućnost 'trošiti' svoje vrijeme na nekog tko me možda nikada neće biti 'dostojan'? Bi li mu bila bolja partnerica kada bi mu manje ugađala? Pa ti reci da nije tanka granica između brige za partnera i glumljenja nečije majke. Pametne znaju razlučiti tu razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Odakle ta potreba da se prema njemu ponašate kao da je beba?

Upoznaš ga, sve je divno krasno, leptirići u trbuhu, zečevi u krevetu, ma čuda. Kad prvotni 'hype' prođe tek se onda upoznajete i uviđate međusobne razlike i koliko su one za 'pregrmjeti'. Puno se međusobnih razlika 'pregrmi' jer je veza/odnos prilagođavanje jedno drugome i učenje o sebi te u njoj itekako naučiš koliko si sklon braniti svoje mišljenje, a koliko si ga spreman promijeniti jer tako i tako nisi bio u pravu. A netko ti je napokon ukazao na to. Jedno drugo odgajate, iako bih ja radije to nazvala međusobnim prilagođavanjem. E sad, ako to prilagođavanje predugo ide samo ili više s jedne strane, tu nešto smrdi. Ako uopće dođe do situacije da jedan od partnera 'mora' preuzeti ulogu roditelja jer je ovaj drugi na tolikoj mrtvoj točki svog života i partner mu želi pomoći - neka se pazi - opasan je to teritorij. 

Ne znam baš je li ona najsretnija jer se našla u situaciji u kojoj mora izigravati njegovu mamu... A bogme, koliko se i on može dobro osjećati uljuljkan u njezinoj bezgraničnoj pažnji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje parovi što se hrane ovakvom vrstom razumijevanja, kod kojih je erotizam u drugom planu. Sve je u redu kad je potreba za sigurnošću uzajamna i jača od bilo kojeg drugog stimulansa. Neki parovi žive u simbiozi: sve rade zajedno, savjetuju se oko svake odluke, nikad se ne svađaju. No, njihova je seksualnost gotovo uvijek mlaka. To je stoga što se erotizam češće rađa iz razlika, nego iz istovjetnosti. Takvi parovi nesvjesno odbacuju sve moguće rizične faktore. Tako nedovoljno zreli, a ipak sretni na svoj način, mogu proživjeti cijeli život.

Zrela žena mora biti privučena drugim muškarčevim osobinama, a ne njegovom osjetljivošću. Ako ju je i to na prvu privuklo, to znači da je i ona još uvijek malo nezrela, ali i to nije za zamjeriti. Muški isto tako ne bi trebali uopće dovesti do te situacije da ga se mora na neke odrasle stvari tjerati kao da je još dijete. Zaljubi li se Ona u muškarca-bebu, mora biti svjesna rizika u koji se upušta. I ako joj se to na kraju ne svidi, neka zapamti ove riječi – sljedeći put kad poželiš dječaka, RODI GA!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Možete me pratiti i na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine'.

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču