Riječ je o poduzetničkom startupu Maje i Marija Žambokija, koji su prvu takvu trgovinu, ali u mnogo manjem prostoru, otvorili prošle godine u Tkalčićevoj ulici.
U novom 'Žapcu' zaposlili 10 ljudi
Stoga je drugi 'Žabac', otvoren u Tratinskoj 80A na 300 četvornih metara, nastavak poduzetničkog koncepta trgovine u kojoj se prodaje višak robe proizveden u tvornicama, zatim roba u oštećenoj ambalaži te ona koja je pred istekom roka trajanja. Proizvodi u 'Žapcu' mogu se kupiti po cijenama nižima i do 90 posto od uobičajenih.
''Ovo je hvalevrijedan potez te je posebno pohvalno što je ovim konceptom food outleta priliku za zaposlenje dobilo deset osoba. Svako radno mjesto je dragocjeno. Želim vam mnogo uspjeha te se nadam kako ćemo uskoro otvoriti i treći food outlet", kazao je gradonačelnik Bandić otvarajući food outlet u Tratinskoj ulici.
NOVA NAJJEFTINIJA TRGOVINA U ZAGREBU: Viškovi, oštećena roba i namirnice pred istekom roka
Planiraju širenje po cijeloj Hrvatskoj
Vlasnik 'Žapca' i pokretač projekta Mario Žamboki rekao je kako su on i supruga ideju za takav koncept dućana dobili vidjevši koliko se hrane baca. A potaknuti pozitivnim iskustvima iz prvog food outleta, očekivano je bilo otvorenje u mnogo većem prostoru.
''Prema dosadašnjem iskustvu mogu reći da u naše dućane dolaze sve generacije, od djece i mladih do starijih osoba. I što nam je najvažnije, ljudi odavde izlaze sretni jer kupe punu košaru proizvoda za malo novca', kazao je Žamboki koji ima u planu otvaranje novih food outleta Žabac ne samo u Zagrebu nego i diljem Hrvatske.