posljedice nevremena / U Zagrebu do danas podneseno 1908 prijava štete, najviše na Trešnjevci. Ako još niste, evo kako to možete učiniti

Image
Foto: JVP Zagreb

Grad je objavio kako se promet odvija normalno, osim na području Savskog gaja gdje je još u tijeku popravak ispravljaču stanice, zbog čega tramvajska linija 7 i dalje vozi skraćeno do Sopota, a umjesto nje voze autobusi 109 i 607

23.7.2023.
14:48
JVP Zagreb
VOYO logo

Grad Zagreb objavio je kako gradske službe i danas nastavljaju sa sanacijom posljedica ovotjednih olujnih nevremena.

"Napori su usmjereni ka uklanjanju i odvozu prethodno palih stabala i granja, sanaciji infrastrukture te čišćenju i pranju ulica", kazali su iz Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su do nedjelje ujutro podnijeli ukupno 1908 prijava štete od posljedica nevremena, najviše na Trešnjevci sjever, čak 212 zahtjeva. Najmanje je podneseno u gradskoj četvrti Podsljeme - 27 zahtjeva. Iz Grada podsjećaju da prijave oštećenja stambene jedinice ili obiteljske kuće od nevremena vlasnik stana ili kuće treba prijaviti putem web aplikacije.

Image
Foto: Grad Zagreb

Iz Grada su dodali kako se promet odvija normalno, osim na području Savskog gaja gdje je još u tijeku popravak ispravljaču stanice, zbog čega tramvajska linija 7 i dalje vozi skraćeno do Sopota, a umjesto nje voze autobusi 109 i 607.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Popravak semafora na križanju Prisavlje-Cvjetno naselje i Bolnička-Vrapčanska je također u tijeku. Ostali semafori su u funkciji", kazali su iz Grada.

Dodaju kako su djelatnici gradske ustanove Dobri dom su od petka do danas pripremili i podijelili 550 toplih obroka i 120 sendviča, jabuka i sokova za pripadnike vatrogasnih postrojbi i volontere iz civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: JVP Zagreb

"Građane i dalje molimo da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima, dječjim igralištima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu i Hipodromu, zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala", govore iz Grada Zagreba.

"Danas se očekuje najveći broj intervencija vatrogasaca po cijelom gradu, a sanacija posljedica od strane svih gradskih službi će se nastaviti i u sljedećim danima", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vatrogasne motorke u Zagrebu se ne gase, šteta se sanira punom parom: 'Mami smo davali lijekove kroz prozor'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo