SITUACIJA NIJE DOBRA / U Zadru postrožili mjere, otkazana brojna događanja zbog velikog broja novozaraženih

Zbog povećanog broja novozaraženih, na snagu stupa zabrana održavanja svih koncerata uživo i ostalih sličnih događanja na otvorenom

5.7.2021.
20:09
VOYO logo

Na području Zadarske županije od sutra se uvode epidemiološke mjere, javlja RTL. Zbog povećanog broja novozaraženih, na snagu stupa zabrana održavanja svih koncerata uživo i ostalih sličnih događanja na otvorenom gdje nije moguće provesti kontrolu prisutnih odnosno njihovih covid putovnica.

Mjere je na dva tjedna donio Nacionalni stožer upravo na prijedlog lokalnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaista je stvarno potrebno obratiti da ne idemo na masovne skupove, na velika događanja, da se bar se kroz nekakvih desetak dana umiri situacija. Ako to uspije, onda smo dobili ovo ljeto, ako ne, ne piše nam se baš dobro", poručio je Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju ZJZ-a Zadar.

Otkazali velik broj događaja

Zadrani nisu baš zadovoljni odlukom, no te je mjere zatražio stožer Zadarske županije kako bi se zaštitila sezona. Iz Turističke zajednice u Zadru rekli su da će morati otkazati 18 događanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljanja s prevelikim brojem ljudi su rizična, ali će se moći održati primjerice glazbene večeri u Sv. Donatu jer će se održavati u ograđenom prostoru na forumu gdje će se uz kontrolu ulaznica isto tako moći kontrolirati COVID potvrde i putovnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo