NEVIĐEN POLITIČKI TRILER / U vrtuljku spinova, trikova i skrivenih aduta - novi obrat više nikoga ne iznenađuje

Mjesec i pol traje igra oko premijerskog prijestolja. U dosad neviđenom političkom trileru punom neočekivanih obrata, svjedočili smo da su političari spremni na sve, uskočiti u usta sebi i drugima, mijenjati stavove i saveznike preko noći. Kako je psihijatar iz Metkovića uspio držati sve na iglama 40 dana i doći nadomak vlade?

21.12.2015.
18:59
VOYO logo

Psihijatru iz Metkovića pošlo je za rukom nemoguće - za isti stol dovesti ZoranaMilanovića i Tomislava Karamarka i biti na domak velikoj koaliciji koju su svi u startu rezolutno odbijali.

Image
MOST I HRVATSKA RASTE IDU DALJE /

HDZ ne želi u tripartitnu vladu, ali poziva Most na nove pregovore!

Image
MOST I HRVATSKA RASTE IDU DALJE /

HDZ ne želi u tripartitnu vladu, ali poziva Most na nove pregovore!

Most je inzistirao na drvenom željezu, a SDP je prvi izgubio živce. Glavni odbor odbija i zajedničku vladu i nestranačkog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, čim SDP odbija - HDZ prihvaća.

Nakon trećeg neuspješnog kruga pregovora kod predsjednice Republike - i još jednog propalog sastanka šefa HDZ-a i SDP-a - Milanović je bio nepopustljiv, a Petrov još odlučniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako je Milanović otpao iz igre. I dok je šef HDZ-a još likovao...veliki preokret! Zoran Milanović Mostu šalje pismo u kojem traži povratak za pregovarački stol i nudi najvažniju fotelju - svoju. Taj je potez iznenadio Karamarka!

"Ma on će se učlaniti u HDZ, na kraju i u Most. Pa to je nevjerojatno na što je čovjek sve spreman!", rekao je tada šef HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u Mostu nemaju druge nego primiti SDP natrag u igru.

Na odlučujućem sastanku Božo Petrov pred Milanovića i Karamarka stavlja sporazum o podjeli fotelja i traži: potpis ili ništa od koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 24 sata kasnije - novi obrat. Niti deset minuta nakon početka trojnog sastanka: HDZ napušta pregovore! To je to - na nekoliko sati.

No, već idućeg popodneva MOST opet otvara vrata i HDZ-u. Uoči te ponude Tomislav Karamakro bio je rezolutan. Karamarko je rekao: Milanović je izigrao prethodnu najavu da ni on neće potpisati ultimatum iz MOST-a. No nakon prespavane noći - mogućnost da HDZ odvede u oporbu Karamarku više ne izgleda tako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrtuljku spinova, trikova i skrivenih aduta - novi obrat više nikoga ne iznenađuje.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo