Teško financijsko stanje /

U trudnoći joj otkrili rak dojke, rodila je, a sada treba pomoć: 'Više ne znam kako dalje'

Image
Foto: Dino Ljutić/Facebook

Ani Mari su davali tek nekoliko dana života, preživjela je, ali sada se nalazi u jako teškoj situaciji

4.2.2019.
22:12
Dino Ljutić/Facebook
VOYO logo


"Molim vas da nam pomognete jer jednostavno više ne znam kako dalje", kazao je Dino Ljutić (36) iz Zagreba i tako opisao stanje u kojemu su se on i njegova obitelj našli.

Njegova supruga Ana Mari (38) ima tumor dojke. Osnovna bolest je zaustavljena, ali ona sve češće ima epileptičke napadaje kojima liječnici ne znaju uzrok, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnji koji je imala nedavno trajao je dva sata", kazao je Dino. 

On je trenutno na bolovanju jer je dobio upalu pluća, a Ana Mari ima temperaturu i groznicu. Dino i Ana Mari zajedno su 13 godina, a posljednjih pet godina su u braku. Život im je bio ispunjen kad im se rodio prvi sin Marko (3). Kad je Ana Mari drugi put ostala trudna, bili su najsretniji na svijetu. No, ubrzo su počeli problemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam kuhar, a moja supruga je trgovkinja u trgovačkom lancu. Bila je trudna dva mjeseca, kad se u rujnu 2016. počela osjećati loše", ispričao je Dino za 24sata. On je sa suprugom prošao nekoliko bolnica dok konačno nisu dobili dijagnozu.

"U tom trenutku supruzi je stanje bilo toliko teško da su me liječnici pozvali u sobu i rekli da će je lijekovima dovesti u vegetativno stanje, nakon čega će hitnim carskim rezom poroditi našega sina i pokušati ga spasiti. Ani Mari su davali tek nekoliko dana života. Ostao sam u šoku", rekao je Dino. 

Sin Matias rođen je kao neurološki rizično dijete s krvarenjem u mozgu prvog stupnja. Imao je samo 2,70 kilograma. Supruga se na sreću probudila iz vegetativnog stanja, ali još je daleko od konačnog oporavka.

"Danas nije ni sjena onome što je bila i još uči neke osnovne životne stvari, ali tu je s nama, živa je", kazao je Dino. Rekao je i kako njegova supruga nakon povratka iz bolnice ne razumije vlastito zdravstveno stanje, zaboravila je pisati i čitati, ne zna skuhati kavu ili čak otvoriti hladnjak. Ali njeno srce kuca za djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Mari je od rujna u invalidskoj mirovini koja iznosi oko 2.000 kuna. Dino radi pola radnog vremena kako bi se mogao brinuti o njoj i o djeci, a zarađuje oko 3.000 kuna. Dodatno su u minusima i kreditima te moraju vratiti sveukupno 93.000 kuna, piše 24sata.

Možete im pomoći uplatom na broj žiro računa: IBAN HR 9423400093112557332 u Privrednoj banci Zagreb na ime Dino Ljutić. SWIFT za uplate iz inozemstva je PBZGHR2X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo