U tijeku velika akcija po benzinskim postajama sirom Hrvatske

U ponedjeljak ujutro u 7 sati pokrenuta je akcija inspekcijskog nadzora kvalitete tekucih naftnih derivata pod nazivom ''Oktan'', priopcilo je Ministarstvo gospodarstva.

1.12.2014.
9:16
VOYO logo

Akcija je zapoceta simultanim nadzorima trzisnih inspektora Uprave za inspekcijske poslove u gospodarstvu i to uzimanjem 50 uzoraka goriva s benzinskih postaja na podrucju cijele Hrvatske kao i na granicnom prijelazu Bajakovo, uzimanjem uzoraka iz cisterni prilikom uzlaska istih na trziste Republike Hrvatske, odnosno jedinstveno trziste Europske unije.

Cilj ove akcije je osigurati propisno oznacene naftne derivate na trzistu, cija kvaliteta udovoljava granicnim vrijednostima sastavnica i znacajki kvalitete tekucih naftnih goriva utvrdenih Uredbom o kvaliteti tekucih naftnih goriva (NN 113/2013, 76/2014), popracene Izjavom o sukladnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trzisni inspektori tijekom 2014. godine kontinuirano provode administrativne nadzore tekucih naftnih goriva, a uzorkovanje i laboratorijska analiza provodi se u suradnji s akreditiranim laboratorijem Zavoda za ispitivanje kvalitete.

Pored inspekcijskoga nadzora kvalitete naftnih derivata, inspektori ce provesti i druge nadzore s ciljem zastite prava potrosaca na benzinskim postajama, a sukladno odredbama Zakona do zastitni potrosaca i Zakona o inspekcijama u gospodarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo