Velika akcija u Rijeci / U tijeku uhićenja nekoliko osoba: Ured europskog javnog tužitelja objavio detalje

Image
Foto: Ilustracija: Goran Kovacic/Pixsell

U tijeku su pretresi kuća i poslovnih prostora

4.10.2023.
9:53
Ilustracija: Goran Kovacic/Pixsell
VOYO logo

Istražitelji EPPO-a u jutarnjim satima su ‘pokucali‘ na vrata riječke poduzetnice V. G. i još nekih s njom povezanih osoba, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Policija u suradnji s Uredom europskog javnog tužitelja (EPPO), naime, od ranog jutra provodi akciju na riječkom području, u kojoj je uhićeno nekoliko osoba zbog sumnje u subvencijske prijevare. Policija za sada nije potvrdila informacije o uhićenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim informacijama, poduzetnicu V.G. se sumnjiči da je njezina tvrtka na temelju lažiranih podataka tražila i dobila subvencije iz EU fondova za nasade na jugu Hrvatske.

Navodno su u pitanju subvencije u iznosu od oko dva milijuna eura, a upitno je je li tvrtka uopće zasadila više tisuća stabala voćki za koje je te subvencije dobila. U tijeku su pretresi kuća i poslovnih prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalji akcije

Priopćenjem se oglasio EPPO s detaljima akcije.

"Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu danas provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom protiv četiri osobe. Do sada su uhićene tri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji sumnja da su osumnjičene osobe počinile kaznena djela subvencijske prijevare i pranja novca u sklopu natječaja „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“, koji je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Udio sufinanciranja projekta sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj je 85%.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured Europskog javnog tužitelja (EPPO) neovisan je ured javnog tužitelja Europske unije. Odgovoran je za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa EU-a", stoji u objavi.

POGLEDAJTE VIDEO: Antikorupcijska akcija u Poreznoj: Visokopozicionirani poreznik primao mito, ali nije jedini pao

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo