DELOŽACIJA OBITELJI CVJETKOVIĆ / U svakom trenutku može doći interventna policija i izbaciti ih na ulicu

'Najteža noć je pred obitelji Cvjetković! Od noćas u svakom trenutku, bez ikakve najave, može banuti interventna policija i baciti ih na ulicu - učiniti ih beskućnicima!

17.3.2015.
8:59
VOYO logo

Za obitelj Cvjetković noć je bila razmjerno mirna. Jutro su dočekali uz podršku 50-ak prijatelja, susjeda i aktivista "Živog zida".Do ponoći deveteročlana obitelj se trebala iseliti iz svojega doma ili je čeka novi pokušaj deložacije.

Na zagrebačkom Bukovcu održan je u ponedjeljak skup potpore ovoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvorištu pred kućom, na kojoj su istaknuti natpisi "Krik za pravdu", "čl. 34 Ustava RH Dom je nepovrediv" i "Stop tajnim deložacijama" okupilo se oko 150 ljudi, uključujući susjede, prijatelje i članove Živog zida koji su im dali potporu.

Protiv 'sumanutih zakona'

Marija Cvjetković izjavila je novinarima da su se okupili kako bi ukazali na pravnu nesigurnost građana, kao i na "sumanute zakone koje provodi i ne provodi hrvatsko pravosuđe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorila je da se njezinu obitelj poziva da napusti svoju jedinu nekretninu jer kupac ima pravomoćnu presudu da je on vlasnik njihove nekretnine.

U trenutku kada je njihova nekretnina prodana, kaže Cvjetković, sudac je u rukama imao dvije pravomoćne presude - jednu Općinskog građanskog suda i drugu Županijskog suda u Zagrebu, no on je to zanemario i prodao njihovu nekretninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta nekretnina je naš jedini dom, drugu nemamo. Koji lud čovjek bi pristao poslušati savjet Općinskog građanskog suda i ostaviti dom, znajući da ništa nije skrivio, da ima vlasništvo nad nekretninom i da dug zbog kojeg je dužan ne postoji", kazala je.

Ustvrdila je da su doživjeli još jedan udar jer je na stranicama Općinskog građanskog suda u ponedjeljak objavljeno priopćenje u kojem se paušalno obrađuje njihov slučaj, zbog čega smatra da se nitko nije ozbiljno time pozabavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi teror

"Najstrašnije je što se u priopćenju kaže da su u slučaju uspjeha u parnicama koje vodimo, koje još nisu dovršene, na raspolaganju brojni pravni instituti, ali ne i povrat nekretnine od kupca", rekla je Cvjetković.

Ustvrdila je da su žrtve pravnog nasilja, kao i sve obitelji koje ne mogu dokazati svoje pravo jer sudovi pogoduju samo jednoj strani. Zbog toga su kazneno prijavili suca Vladimira Dimanovskog, ali zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo još se nije o tome izjasnilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto nitko nema hrabrosti ući u predmet i reći dosta je pravnom teroru nad građanima", upitala je Marija Cvjetković.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo