IZDAN NARANČASTI METEOALARM / Pripremite se na opasno vrijeme - stižu grmljavinsko nevrijeme, obilnija kiša i olujna bura

Image
Foto: Ilustracija / Bruno Fantulin/PIXSELL

Lošije vremenske prilike nastavljaju se i u subotu, kada će biti promjenljivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom

27.8.2021.
22:00
Ilustracija / Bruno Fantulin/PIXSELL
VOYO logo

U pojedinim dijelovima Hrvatske, vrijeme je u petak bilo promjenjivo i oblačno, a jaka kiša stvorila je kaos u Splitu gdje je gradski Vodovod nakon pljuska imao pune ruke posla. Loše vrijeme bilo je i na sjeveru zemlje, pa je kraj Konjščine snimljena pijavica.

Lošije vremenske prilike nastavljaju se i u subotu, kada će biti promjenljivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN /

Kraj Konjščine snimljen 'zagorski tornado': 'Ajme još nam je samo to falilo'

Image
OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN /

Kraj Konjščine snimljen 'zagorski tornado': 'Ajme još nam je samo to falilo'

DHMZ javlja da će ponegdje moguća obilnija oborina, osobito na Jadranu i područjima uz njega gdje će biti i izraženih pljuskova i nevremena. Najmanje kiše očekuje se u Istri i na sjeverozapadu zemlje.

Bura s olujnim udarima

Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverac, podno Velebita i u sjevernoj Dalmaciji s olujnim udarima, a drugdje jugo u postupnom slabljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža temperatura zraka bit će od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 15 do 20 stupnjeva u unutrašnjosti te od 21 do 26 °C na obali i otocima.

Izdan meteoalarm

Za subotu je za neke dijelove Hrvatske izdan i meteoalarm. Za područje splitske, dubrovačke i kninske regije, kao i područje Velebitskog kanala, izdano je narančasto upozorenje zbog potencijalno opasnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

U tim su predjelima najavljena jača grmljavinska nevremena, a ponegdje i obilnija kiša.

U Splitu palo 65,5 litara po metru četvornom

U Splitu je u  petak  do večernjih sati palo 65,5 litara kiše po četvornom metru, izvijestili su večeras iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, dok su vatrogasci naveli kako su intervenirali više desetaka puta u svim dijelovima grad da bi sanirali vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na više desetaka mjesta u Splitu interveniralo je 25 vatrogasca  koji su ispumpavali vodu iz podruma i prizemnih prostorija te podizali šahtove da se u njih slije voda koja je preplavila prometnice, rekli su Hini u županijskom vatrogasnom operativnom središtu.

Tijekom predvečernjih sati snažna kiša obrušila se na Split poplavivši većinu gradskih prometnica te mnoge podrume  i prizemne  prostorije među kojima i Dioklecijanove podrume. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodene naplave na prometnicama i  kiša usporavali su promet na splitskim ulicama pa su se mjestimično stvarali zastoji i gužve u prometu, posebice na izlazu iz Splita prema Trogiru i Omišu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo