U SRIJEDU KREĆE MASOVNO CIJEPLJENJE U ZAGREBU: / Evo kojim cjepivom će cijepiti građane

Image

Ljudi će danas, sutra i prekosutra obaviješteni o terminu cijepljenja i morat će potvrditi dolaze li na to cijepljenje

2.4.2021.
19:51
VOYO logo

U srijedu će na na najvećem zagrebačkom punktu, onom na Velesajmu, započeti masovno cijepljenje. Planira se da će se prvog dana cijepiti tisuću i pol osoba. Pripremljeno je 15 šaltera, jedino što se još čeka je cjepivo.

"Jučer je bila generalna proba, isprobali smo kako djeluje medicinsko, tehničkio i administrativno osoblje da u srijedu ne bi bilo nekakvih propusta", rekla je glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' Cecilija Rotim za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U srijedu će se cijepiti naši sugrađani stariji od 65 godina i kronične osobe koje su se prijavile na platformi Cijepi se. Oni će biti danas, sutra i prekosutra obaviješteni o terminu cijepljenja i morat će potvrditi dolaze li na to cijepljenje", dodala je Rotim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Velesajmu će se cijepiti građani Zagreba. "Bit će obaviješteni koji vrstu cjepiva će dobiti. U srijedu ćemo cijepiti s AstraZenecom", kazala je.

Potvrdila je i kako je spremna potencijalna lista onih koji će primiti cjepivo AstraZenece, ukoliko ga netko odbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U samoj aplikaciji ako netko ne potvrdi svoj dolazak, smatra se da ta osoba neće doći i bit će pozvana slijedeća osoba u samoj aplikaciji. U srijedu imamo gotove liste s osobama koje će biti cijepljene", rekla je Rotim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Velesajmu će biti oko stotinu medicinskog popratnog osoblja. Nadaju se da se neće stvoriti gužva te mole ljude da poštuju termine.

"Ljubazno ih molimo da ne dolaze prije samog termina koji će dobiti putem SMS-a ili emaila, nego da dođu u točno zakazan termin. O tome će voditi brigu Covid redari koji će biti izvan samog paviljona 6", rekla je Rotim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz redare prisutna će biti i Hitna služba. Oni koji će se cijepiti cijeli bi postupak trebali obaviti u otprlike 20 minuta.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo