'KRIK ZA SLOBODU' / U Splitu održan prosvjed protiv covid mjera: Navodna doktorica tražila raspuštanje Stožera; Pojavio se i šef Županijske skupštine

Image

U Splitu je održan prosvjed protiv epidemioloških mjera, uz molitvu, parole i najavu još većih okupljanja

21.8.2021.
22:13
VOYO logo

U Splitu je poslijepodne započeo veliki prosvjed protiv epidemioloških mjera. Kao i na sličnim, ranije održanim okupljanjima, prosvjednici traže obustavljanje obveznog cijepljenja, nošenja maski ili testiranja. Prije nego su se na pozornicu popeli govornici, odsvirana je hrvatska himna, a potom su se svi pomolili, piše Dalmacija Danas.

"Ne želim reći da je ovo prosvjed jer je ovo otpor. Moramo se organizirati i krenuti prosvjed po prosvjed. Taj put može biti dugotrajan ili kratkotrajan, a to ovisi o nama građanima. Znam da je ljudima dosadilo ići jedan po jedan prosvjed. Puno puta sam čuo mišljenje ima li uopće smisla ljudima govoriti istinu. Pa, pazite puno puta ona istina koja ode u eter ima nekakve šanse. Došli smo u poziciju u kojoj se svašta servira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAOS U AUSTRALIJI /

Stotine u Sidneyu i Melbourne protestirale protiv lockdowna, čekaju ih paprene kazne

Image
KAOS U AUSTRALIJI /

Stotine u Sidneyu i Melbourne protestirale protiv lockdowna, čekaju ih paprene kazne

'Naši unuci bit će uništeni'

"Ne možemo uteći od ničega, ni cijepljenja. Ne mogu uteći od 5G mreže. Ne možemo više pobjeći, ako okrenemo glavu naša budućnost, naši unuci će biti uništeni.

Krik za slobodu, u ime kojega ste došli ovdje, je ideja koja će se nastavljati. Sljedeći prosvjed je u Zadru, a onaj glavni je masovni prosvjed u Zagrebu na kojem se očekuje 20.000 i više ljudi”, poruka je bila prvog govornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došao i predsjednik Županijske skupštine

Dalmacija Danas javlja kako se na prosvjedu pojavio i novi predsjednik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, Mate Šimundić. "Došao sam podržati slobodu. Sigurno ne bih donio ovakve mjere, nego puno liberalnije", poručio je.

Na prosvjedu je govorila i navodna liječnica koja je zatražila da se proglasi kraj epidemije, raspusti stožer i zaustavi cijepljenje. Okupljeni su je podržali uz skandiranje: "Hoćemo slobodu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo