U Slavonskom Brodu zabilježili najveće zagađenje u povijesti!

Koncentracija sumporvodika koja je jutros u 8 sati izmjerena u Slavonskom Brodu 18 je puta veća od granične vrijednosti – 126,3 µg/m3!

14.5.2013.
12:30
VOYO logo

Čak i u ovom trenutku koncentracija sumporovodika je 10 puta veća od granične vrijednosti. Podsjetimo, granična satna koncentracija za sumporovodik iznosi 7 µg/m3, javlja slavonski-brod.hr.

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda ovim putem upozorava sve građane da ne izlaze iz kuća ako ne moraju, a upozorenje se posebno odnosi na djecu, starije građane, te osobe s bolestima respiratornog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su zabilježene katastrofalno visoke koncentracije sumporovodika u zraku, Grad Slavonski Brod odmah je uputio oštro prosvjedno pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, te predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović. Istovremeno, predsjedniku Ivi Josipoviću i premijeruZoranu Milanoviću Grad je uputio zahtjev za zaštitom zdravlja svojih građana.

Niti jedan od razgovora vođenih na temu ovog međudržavnog ekološkog problema još uvijek nije polučio konkretne rezultate, a cijelo to vrijeme građani Slavonskog Broda udišu onečišćen zrak, izvještava portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo